lauantai 20. tammikuuta 2024

Vielä viikko Lasipäivään

 

Väenpaljoutta tammikuun 2023 Lasipäivässä. 

Suomen lasimuseossa vietetään perinteistä Lasipäivää lauantaina 27.1. klo 11 – 16. Tapahtuma avautuu tuntia myöhemmin kuin aikaisempina vuosina, mutta järjestävän yhdistyksen jäsenet pääsevät sisään jo klo 10. Tapahtuma myös päättyy aikaisempaa myöhemmin, joten kaikki lasista kiinnostuneet kyllä ehtivät käydä tutustumassa tarjontaan. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja myös paikoitus on ilmainen.



Lasiesineiden tunnistuspalvelua on tarjolla klo 12 – 14 museon toisen kerroksen design-salissa. Jokainen tapahtumavieras voi tuoda enintään kolme lasiesinettä nähtäville. Suomen lasimuseon ystävät ry:n kokeneet lasintuntijat pyrkivät tunnistamaan lasiesineiden muotoilijan ja valmistajan, mutta eivät anna hinta-arviota.


Jonotusta esinetunnistukseen tammikuussa 2023.

Lasimuseoon on tulossa yli 50 myyjää ja heidät on sijoitettu kolmeen tilaan: toisen kerroksen suureen saliin ja kristallisaliin sekä alakerran luentosaliin. Tapahtuma on ollut viime vuosina hyvin suosittu ja päivän aikana muutama tuhat vierailijaa käy museossa. Vierailijoita on kautta maan. Ruuhkan helpottamiseksi on tänä vuonna vähennetty myyjien määrää suuressa salissa, jotta yleisölle saadaan leveämmät käytävät.



Tapahtumavieraat voivat tutustua samalla museon perusnäyttelyyn ja joka vuosi Lasipäivässä on henkilöitä, jotka tulevat ensimmäistä kertaa Suomen lasimuseoon. Myös museon sisääntuloaulan myymälässä on kirjatarjouksia ja samassa tilassa SLMY:n pöydässä myydään Suomalaisen lasin vuosikirjan aikaisempia painoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti