keskiviikko 24. tammikuuta 2024

Kolme yötä Lasipäivään


Lauantaina vietetään monen lasinkeräilijän talven kohokohtaa eli Lasipäivää Suomen lasimuseossa Riihimäellä. Tapahtumassa yli 50 Suomen lasimuseon ystävät ry:n jäsentä myy lasiesineitä ja lasiin liittyviä julkaisuja.

Kaikilla myyjillä ei ole korttikonetta tai MobilePay -sovellusta, joten kannattaa varata käteistä mukaan. Lähin pankkiautomaatti löytyy Citymarketin kiinteistöstä. Jos on tarkoitus käyttää MobilePay:tä, niin pitää päivittää ohjelma, koska se on muuttunut 23.1.



Aikaisempina vuosina museon suuren salin yleisökäytävät ovat ruuhkautuneet puolen päivän tienoilla, kun tapahtuman suosio on entisestään kasvanut. Tänä vuonna myyjien määrää suuressa salissa on vähennetty, jotta on saatu leveämmät käytävät tapahtumavieraille. Myyjiä on sijoitettu myös viereiseen kristallisaliin ja alakerran luentosaliin.



Tapahtumaan on vapaa pääsy klo 11 – 16 ja Suomen lasimuseon ystävät ry:n jäsenet pääsevät sisään jo klo 10 esittämällä voimassa olevan jäsenkortin.

Tehtaankadulla on liikenteenohjaus lasimuseon pysäköintialueelle ja viereiselle messupuiston tilapäiselle pysäköintialueelle. Autopaikoitus on ilmainen.



Lasiesineiden tunnistusta on tarjolla toisen kerroksen design-salissa klo 12 – 14. Jokainen tapahtumavieras voi tuoda enintään kolme esinettä tunnistettavaksi. Hinta-arviota eivät tunnistajat anna, vaan pyrkivät selvittämään esineen muotoilijan ja valmistajan.



Lasimuseon ravintola Klaas palvelee tapahtumavieraita tapahtuman aikana ja heillä on lisäksi pop-up-kahvio toisen kerroksen kristallisalissa.



Suomen lasimuseon ystävät ry on järjestänyt lasiesineiden myyntitapahtumia vuodesta 1992 alkaen, aluksi Helsingissä ja vuodesta 1994 alkaen Riihimäellä museon sisä- ja ulkotiloissa. Risto Aallon kirjoittama SLMY:n myyntitapahtumien historia-artikkelin löytyy Suomalaisen lasin vuosikirjasta 2015. Samasta kirjasta löytyy myös Sirkka-Liisa Löflundin kirjoittama katsaus yhdistyksen järjestämistä matkoista vuosien varrella. Samasta kirjasta löytyy myös yhdistyksen 30-vuotishistoriikki. Vanhoja vuosikirjoja on myytävänä yhdistyksen info-pöydässä museon sisääntuloaulassa. Siellä on kirjatarjouksia myös Suomen lasimuseon museomyymälässä.

Oheiset kuvat ovat tammikuun 2018 Lasipäivästä.


Tapahtumatiedot:

https://www.slmy.fi/vieraile-talven-lasipaivassa/

https://fb.me/e/3eE7YjsaT







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti