keskiviikko 12. kesäkuuta 2024

Tommi Ketonen – Lasista syntynyt

 

Lasitaiteilija Tommi Ketonen näyttelyssään Walleniuksen Wapriikissa Juupajoella. Kuva: www.walleniuksenwapriikki.fi 

Ennennäkemättömän suuri Tommi Ketosen Lasista syntynyt -lasitaidenäyttely esillä Walleniuksen Wapriikin galleriassa Juupajoella enää 16.6. asti.

Näyttelyssä lasin voima välittää tunteita ja sisäistä maisemaa. Tommi Ketosen suurimmassa näyttelyssä valaistut lasiveistokset luovat galleriatilaan taianomaisen tunnelman. Lasiveistoksissaan Ketonen yhdistää abstraktia ja konkreettista, luoden samalla jännittävää dynamiikkaa teoksiinsa. Näyttelyssä yhdistyvät lasin visuaalinen kauneus, emotionaalinen voima ja inhimillinen tarinankerronta.

Kuva: www.walleniuksenwapriikki.fi 

Lasitaiteilija Tommi Ketonen on erikoistunut haastavalla graal-tekniikalla tehtyihin massiivisiin lasiveistoksiin, joissa kuvat on kaiverrettu tai maalattu lasikerrosten sisälle. Värikylläiset, usein naiskasvoja sisälleen kätkevät, veistokset ovat muodoiltaan orgaanisia ja omintakeiselta tyyliltään tunnistettavia.

Kuva: www.walleniuksenwapriikki.fi 

Ketonen suunnittelee ja tekee veistosten kaikki työvaiheet itse. Häntä kiehtoo sulan lasimassan ja värien ennakkoluuloton käsittely. Teoksissa on pop-taiteellisia vivahteita ja vaikutteita tatuointikulttuurista. Kellosepän ammattitaito ja kultasepän taidot näyttäytyvät tinkimättömyytenä ja tarkkuutena lasitaiteen tekemisessä. Ketonen puhaltaa Nuutajärven historiallisessa lasikylässä, missä myös Galleria Tommi Ketonen sijaitsee.

Näyttely esillä Walleniuksen Wapriikin galleriassa Juupajoella 16.6. asti joka päivä klo 11-18. Myyntinäyttely, vapaa pääsy.

Lue lisää: www.walleniuksenwapriikki.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti