sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Antiikki & design 2/2022

Antiikki ja design –lehden uusimman numeron kannessa on kuva helsinkiläisen keräilijän kotoa. Asunnon värikästä sisustusta esitellään yhdellätoista sisäsivuilla.
Inka Heinin lauttasaarelaiskodin keittiössä on Erik Höglundin kynttiläkruunu ja hyllyllä on mm. Kumelan kynttilänjalkoja.

Säästölippaita taidetaan nykyään pitää keräilykohteina ja sisustuselementteinä enemmän kuin kolikkojen säilytykseen.

Suomalainen kelloseppäkoulutus on jo pitkään tuottanut arvostettuja ammattilaisia, mutta koulutuksen jatkuminen Espoossa on toistuvasti ollut epävarmaa. Tasku- ja rannekellot ovat myös suosittuja keräilykohteita, mutta Kari Voutilainen valmistamat kellot ovat sen verran arvokkaita, ettei niitä ole ihan kaikilla varaa hankkia.


Gösta Diehlin teoksia on esillä Kuntsin modernin taiteen museossa Vaasassa 20. maaliskuuta asti. Hänestä on viime vuonna valmistunut Camilla Granbackan tekemä kirja: Gösta Diehl – modernisti, koloristi ja kosmopoliitti.


Monella meistä on vanhoja sarjakuvalehtiä ja –kirjoja vintillä tai kellarissa, mutta sarjakuvalehtien tavoitteellinen kerääminen vakavasti otettava harrastus.

1930-luvulta peräisin oleva keräilijäkoti Villa Gyllenberg Helsingin Kuusisaaressa muuttui yksityiseksi taidemuseoksi 1980 ja nyt se on avattu uudelleen peruskorjauksen ja laajennuksen valmistuttua.


Koronarajoitusten poistumisesta kertoo sekin, että Tapahtumat-palsta on palannut Antiikki & design –lehden loppuosaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti