keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Ritva-Liisa Pohjalaisen lasitaidetta esillä Helsingissä


 

Ritva-Liisa Pohjalainen: Yötön yö.

Ritva-Liisa Pohjalainen tuo esille Galleria G12 näyttelyyn Italian Muranossa toteutettuja lasiveistoksia. Eurooppalaisen lasitaiteen ja -taidon sydämessä, Muranossa, Pohjalainen on työskennellyt vuodesta 2016 lähtien. Tuolloin hän aloitti teostensa työstämisen yhdessä maailmankuulun lasinpuhaltajan, maestro Pino Signoretton kanssa. Signoretto menehtyi äkilliseen sairaskohtaukseen vuoden 2018 alussa. Yhteistyössä syntyneet naisfiguurien sarja jäi viimeiseksi yhteistyön tulokseksi.  



Pohjalaisen uusia veistoksia toteuttavat maestrot Mariano Moro ja Achille Deste tiimeineen. Amerikkalainen naispuhaltaja Amber Hauch on mukana kaikissa työstöissä. 



”Kamppailen jatkuvasti uusien teknisten ratkaisujen kanssa. Haluan kehittyä ja oppia. Haluan nähdä, mitkä ovat lasin mahdollisuudet ja mihin kaikkeen se taipuu”, Ritva-Liisa Pohjalainen sanoo.  



Ritva-Liisa Pohjalainen: Lapin tuntureilla.


Ritva-Liisa Pohjalaisen näyttelyn teoksia on esitelty lokakuussa 2017 Shanghaissa Kiinassa, Yun Jian Art Museumissa. Hänelle on myönnetty useita huomionosoituksia kuten Kaj Franck muotoilupalkinto 2004 ja Itä-Suomen yliopiston kunniatohtorin arvo 2010. Suomen liike- ja virkanaisten liitto nimesi Ritva-Liisa Pohjalaisen vuoden naiseksi 2015. 



Lisätietoja: Galleria G12 | Galleria ja taidelainaamo | Annankatu 16, 00120 Helsinki | +358 44 717 7177 | www.galleria12.fi
Ritva-Liisa Pohjalainen | www.rlp.fi |

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti