Sivut

perjantai 26. heinäkuuta 2024

Oiva Toikan Lintukoto Nuutajärvellä

 

Aikaisemmin tämän hirsirakennuksen yläkerrassa olivat NuGO Shopin löytöpöydät. Käynti Oiva Toikan Lintokotoon on Lasimakasiinin ja Puukonttorin välistä.



Oivan Toikan Lintukodon ovet lennähtivät auki yleisölle kesäkuun lopussa sunnuntaina. Näin on toteutunut Nuutajärvellä pitkään elänyt haave lasitaiteilijan elämäntyön kunnioittamisesta hänen tunnetuimpien esineidensä pysyvällä näyttelyllä. Lintukodossa korostuu tilasuunnittelua myöten Toikan erityislaatuinen luovuus ja leikkisyys suunnittelijana.


Näkymä pysyvästä Lintukoto-näyttelystä.

Luonnosta ja lasin tarjoamista ainutlaatuisista mahdollisuuksista inspiroituneen taiteilijan yhteistyö kylän lasinpuhaltajien kanssa oli tiivistä. Lintukodossa onkin haluttu nostaa Toikan lisäksi esille myös Nuutajärven lasiammattilaiset, joiden käsissä toinen toistaan mielikuvituksellisemmat lintumallit ovat syntyneet. Sarjoina valmistetuista linnuista jokainen on uniikki ja tarkkasilmäisen onkin mahdollista tunnistaa niistä kunkin puhaltajan yksilöllinen kädenjälki.


Oiva Toikan Suomen sotkat.

Alkuvaiheessa näyttelyssä on esillä noin 250 lintua. Esillepanoa päivitetään aika ajoin uusien lintujen löytäessä tiensä takaisin kotiin Nuutajärvelle. Kylän omissa kokoelmissa jo entuudestaan olleiden lintujen lisäksi näytteillä on sekä yksityishenkilöiltä lahjoituksina saatuja että Designmuseon kokoelmista lainattuja yksilöitä. Keräys Lintukodon oman lintukokoelman kartuttamiseksi jatkuu yhä ja lahjoituslintuja otetaan jatkossakin vastaan.



Lintukoto on yksi Nuutajärven lasikylän tämän kesän suurimmista kärkihankkeista ja siitä toivotaan tulevaisuudessa kylälle merkittävää kotimaista sekä kansainvälistä matkailuvalttia. Yhteistyönä valmistuneen näyttelyn tilan remontoinnista on vastannut Ari Salmen omistama Nuutajärven Pruuki Oy ja tilasuunnittelusta sekä sisällöistä puolestaan Nuutajärven Lasikylän Kulttuurisäätiö.


Oiva Toikan Lintukoto on avoinna joka päivä klo 10–18.
 
Aikuiset 10 €

Lapset 7–16 v., eläkeläiset ja muut alennusryhmät 5 €
Lapset alle 7 v. veloituksetta






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti