Sivut

torstai 25. heinäkuuta 2024

Nuutajärven kesänäyttely Peace & Love Nuutajärven kartanossa

 

Nuutajärven kesänäyttelyn 2024 pitopaikka on Nuutajärven kartano.

Kesänäyttelyn pitopaikka on vaihdellut vuosien saatossa lasikylän eri rakennuksissa. Tänä kesänä näyttely on esillä historiallisessa Nuutajärven kartanossa. Kirjallisissa lähteissä kartano mainitaan jo 1584, mutta nykyinen päärakennus on valmistunut 1822. Pitkään alennustilassa olleen rakennuksen osti työterveyslääkäri Sauli Siekkinen vuonna 2011 ja sen jälkeen rakennusta sekä piha-aluetta on kunnostettu. Kunnostaminen jatkuu edelleen, tällä hetkellä työn alla on mm. julkisivun maalaus. Nuutajärven kesänäyttelyyn tuleva vieras pääsee siis samalla tutustumaan tähän historialliseen kulttuurikohteeseen.


Lasiveistokset sopivat hyvin kartanon miljööseen. Keskellä kuvaa on Alma Jantunen: Oma rauha ja oikealla Jantusen Ihmeellinen hetki.

Alma Jantunen: Ihmeellinen hetki.

Nuutajärvellä toimivien taiteilijoiden ja kartanon omistajan Sauli Siekkisen yhdessä tuottama näyttely avaa kartanon ovet yleisölle koko heinäkuun ajaksi. Lasikylän historiaan keskeisesti liittyvä kartanomiljöö ja kylän nykyhetkeä edustavat, rauha- ja rakkausteemaiset teokset keskustelevat näyttelyssä kiehtovalla tavalla keskenään. Kartano sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä lasikylän muista nähtävyyksistä ja palveluista, joten voit helposti yhdistää näyttelyreissun päiväretkeen Nuutajärvelle.

Kartanon toisen kerroksen salissa on suurin osa näyttelyn teoksista.

Paula Pääkkönen: Love getaway.


Näyttelyn taiteilijat ovat Henri Carrara, Jenni Sorsa, Alma Jantunen, Antti Kuikka, Paula Pääkkönen, Reetta Levander, Johannes Rantasalo, Gina Salaris, Markku Salo, Lea Swantz ja Heikki Viinikainen.



Näyttely on avoinna 27.6.–3.8. ma–pe 10–16 ja la 13–16, lauantaisin paikalla on myös näyttelyn taiteilijoita. Tulevana lauantaina 27.7. taiteilijatapaamisessa läsnä ovat Alma Jantunen, Jenni Sorsa ja Markku Salo.


Gina Salaris: Mint Rose ja Afrodite.

Johannes Rantasalo: Bastards for Peace (Paskiaiset rauhan puolesta).

Näyttely on toisessa kerroksessa, johon ei ole esteetöntä kulkua. Pääsymaksu on 7 euroa. Kartanolla on vain hyvin pieni pysäköintialue, joten järjestäjät suosittelevat jättämään auton pruukikylään ja siirtymään kartanolle kävellen.

Henri Carrara: Aino, the LOVE of Jean Sibelius.

Henri Carrara: Young Sibelius anticipation of PEACE for Finland.

Henri Carrara: Sibelius with LOVE AND PEACE.

Lea Swantz: Love Birds.

Heikki Viinikainen: Red Spica - Punainen piikki.

Henri Carrara: Hippie couple.


Jenni Sorsa: Mandala Pile ja takana Bloom.

Markku Salo: Rakkaus (vas.) ja Rauha.

Johannes Rantasalo: Ding Dong, Ding Dong, Amore (Rakastunut ihmehiippari).


Kartanon verantaa.

Verannalla Gina Salaris: Pink Rose.

Näkymä Nuutajärven kartanon portailta; takana oikealla näkyy lasikylä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti