Sivut

maanantai 29. joulukuuta 2014

Freunde – Ystäviä – Friends – Michael Funk In Memoriam


Gernheimin lasikeskus (LWL-Industriemuseum Glashütte Gernheim) Saksassa on koonnut näyttelyn Ystäviä – Freunde – Friends museossa esiintyneiden lasitaiteilijoiden parhaimmistosta kunnioittaakseen heidän edesmenneen museonjohtajansa ja Suomen lasimuseon pitkäaikaisen yhteistyökumppanin ja ystävän Michael Funkin elämäntyötä.

Seitsemän lasitaiteilijaa Saksasta ja Yhdysvalloista tuo tämän näyttelyn kautta esiin Gernheimin lasikeskuksen ensimmäisen johtajan Michael Funkin vaikutuksen. Hän johti museota vuosina 1996 – 2012. Mukana on töitä, jotka on tehty Gernheimin lasikeskuksen hytissä. Lasimuseo näyttelyineen ja koko paikkakunnan ilmapiiri heijastuu jokaisen seitsemän taiteilijan taiteellisissa valinnoissa.

Näyttelyssä on esillä 12.9. - 31.12.2014 seuraavien taiteilijoiden töitä:

Therman Statom (USA), Erwin Eisch, Ursula Huth, Karin Hubert, Veronika Beckh, Heikko Schulze Höing, Korbinian Stöckle (Saksa)

Karin Hubert omistaa ystävälleen installaation: 54 hennosti kaiverrettua pulloaihiota soivat tilassa.

Yksi tunnetuimmista lasin kanssa työskentelevistä saksalaisista nykytaiteilijoista on Erwin Eisch. Häntä pidetään saksalaisen studiolasi-liikkeen perustajana. Näyttelyssä ovat mukana hänen kansainväliseti tunnettuja pää-veistoksiaan, piirustuksiaan ja maalauksiaan. 

Amerikkalainen lasitaiteilija Therman Statom on saanut vaikutteita mm. Erwin Eischin teoksistaan. Hänen Gernheimin näyttelyä varten syntyneissä teoksissaan yhdistyvät tasolasi ekspressionistisine maalauksineen puhallettuun lasiin ja löytötavaroihin. Lopputuloksena on moniulotteisia kokonaisuuksia. 

Ursula Huth omistaa Michael Funkille neljä lasimaalausta, jotka ovat yhteydessä ystävän elämään. Värikkäissä töissä yhdistyvät maalaus ja kaiverrus. Teokset ovat syntyneet Gernheimin lasihytissä yhteistyössä lasinpuhaltajien ja kaivertajan kanssa. 

Veronika Beckh kuului ensimmäisiin lasintekijöihin, jotka työskentelivät Gernheimissa. Taiteilija yhdistää puhtaat perusmuodot, kartion ja kuulan puolikkaat, rytmisiksi, geometrisiksi kokonaisuuksiksi.   

Heikko Schulze Höing ja Korbinian Stöckle työskentelevät parhaillaan Gernheimin hytissä ja kaiverrusverstakossa. Schulze Höing tarkkailee teoksissaan hyvin henkilökohtaisella ja intensiivisellä tavalla yhteisiä vuosia edesmenneen johtajan kanssa. Ironia on vahvasti mukana hänen teoksissaan. 
 
Korbinian Stöcklen installaatiot käsittelevät aikakäsitettä ja inhimillistä havaintokykyä. Hänen mielestä molemmat voivat olla virheellisiä – näin hänen teoksistaan muodostuu älyllisiä sekoittumisleikkejä. Installaation nimi Välimaailmoja on samalla vertauskuva monivuotiselle ystävyydelle.

Lähde: www.suomenlasimuseo.fi


Näyttely on avoinna vielä tiistaina ja keskiviikkona 30. - 31.12.
 

Karin Hubertin instalaatiossa on 54 pulloa.


 
Erwin Eischin Harvey Littleton vuodelta 1979 ylempänä
ja alempana saman tekijän Sormi vuodelta 1981.


Erwin Eischin Buddha II vuodelta 2001.



 

Therman Statomin nimetön teos vuodelta 2004.


Heikko Schulze Höing on tehnyt tämän Pois saranasta teoksen 2008.


Myös tämän teoksen tekijä on Heikko Schulze Höing.


Korbinian Stöcklen installaatio Täytetty vuodelta 2013.



Karin Hubertin teos Michaelille on vuodelta 2013.





Etualalla Korbinian Stöcklen Aikamalli vuodelta 2012.


Ursula Huthin Syyskuu II vuodelta 2003.


Ursula Huth: Sylinteri, 2009.


Karin Hubert: Sydän hyvästelee, 2014.


Veronika Beckh: Contemplation II, 1999.


Veronika Beckh: Conical Element 04, 2012.



Korbinian Stöckle: Taloudenhoitaja, 2007.


Korbinian Stöckle: Historiatalo, 2013.


 
Erwin Eisch: Here I am, 1999.



 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti