Sivut

tiistai 3. syyskuuta 2024

Konstrundan ensi viikonloppuna 7.-8.9.

 


Moni taiteentekijä avaa tulevana viikonloppuna työhuoneensa yleisölle ja lista tapahtumaan osallistuvista taiteilijoista löytyy netistä: https://konstrundan.fi/fi/ateljeet/

  
Tommi Ketonen Nuutajärvellä on yksi Konstrundan-tapahtumaan osallistuva lasintekijä. Kuva: www.konstrundan.fi

Edustettuina ovat: visuaalinen taide, taidekäsityö ja käsityö, taideteollisuus ja muotoilu sekä muut taidemuodot. Netin luettelosta voi hakea taiteentekijän tai alueen nimellä sekä käytetyn tekniikan perusteella. Lasimateriaalia on ilmoittanut työstävänsä 11 tekijää eri puolilla Suomea.

Ateljeet, studiot ja työhuoneet ovat avoinna molempina päivinä klo 11 – 17.

Taiteilija Seppo Lagom työhuoneellaan Kiikalan Vanhassa pappilassa vuoden 2020 Konstrundanissa. Lagom on mukana tapahtumassa myös tänä vuonna.

Konstrundan on Avoimet ateljeet -tapahtuma, joka järjestetään vuosittain yhtenä syyskuun viikonloppuna. Tällöin osallistuvat taiteen, taidekäsityön ja muotoilun ammattilaiset avaavat työhuoneensa ovet yleisölle. Tapahtuma on maksuton kävijöille.

Viikonlopun aikana on mahdollisuus tavata taiteilijoita, taidekäsityöläisiä ja muotoilijoita eri puolilla Suomea. Eniten osallistujia on kaksikielisellä rannikolla ja Ahvenanmaalla, mutta heitä löytyy myös Pirkanmaalta, Hämeestä, Mikkelistä ja Lapista.

Ensimmäinen Konstrundan järjestettiin vuonna 2008, jolloin se oli osa Svenska Kulturfondenin 100-vuotisjuhlan ohjelmaa. Ruotsissa taidekierroksilla on pitkät perinteet ja sieltä on saatu idea Konstrundaniin.

Kuva: www.konstrundan.fi

Ruotsinkielisestä runsaan 80 osallistujan tapahtumasta rannikolla ja Ahvenanmaalla on kehittynyt koko Suomen kattavaksi tapahtumaksi. Vuonna 2023 lähes 350 henkilöä esittäytyi yleisölle Konstrundan-viikonloppuna. Kiinnostus avoimet ateljeet -tapahtumaan on suuri niin kävijöiden kuin ammattilaisten keskuudessa: viikonlopun aikana laskettiin yli 31 000 käyntiä osallistujien luona.

Tapahtuman järjestävänä tahona toimii porvoolainen kulttuuriyhdistys Grand ja tukijoita ovat mm: Svenska kulturfonden, Konstsamfundet ja Suomen kulttuurirahasto.


Lue lisää: https://www.konstrundan.fi/fi/alku/




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti