Sivut

perjantai 31. toukokuuta 2024

Kaikki netissä ei välttämättä ole totta

 

Karahvin korkeudeksi on ilmoitettu 17 cm ja tulpan kanssa 25 cm. Halkaisija 21 cm.

Tänään myytiin ruotsalainen huutokauppatalon nettihuutokaupassa karahvi, jonka ilmoitettiin olevan Nanny Stillin muotoilema ja Riihimäen Lasin valmistama. Taitaa oikea valmistaja olla italialainen Empoli.

Ruutukaappaskuva: https://auctionet.com/fi/3552283-nanny-still-karahvi-sininen-lasi-riihimaen-lasi-1960-luku


keskiviikko 29. toukokuuta 2024

Lasimuseon verkkokauppa on avautunut

 


Riihimäen kaupungilla on käynnissä laaja verkkokauppaprojekti, jonka pilottina toimiva Suomen lasimuseo on lanseerannut oman brändinsä mukaisen verkkokaupan tiistaina 28.5.2024. Verkkokaupan toimittaa CPU Oy, ja käyttöönottoprojekti toteutetaan Suomen lasimuseon, järjestelmätoimittajan, ICT-palvelutarjoaja Tieran ja Riihimäen kaupungin tietohallintopalveluiden yhteistyönä.

Alkuvaiheessa Suomen lasimuseon verkkokaupan tuotevalikoimaan kuuluu julkaisuja ja postikortteja, ja valikoima päivittyy säännöllisesti. Jatkossa saataville tulevat muun muassa tapahtumaliput ja pääsymaksutuotteet. Museon yhteydessä toimintaansa jatkavan museokaupan valikoima on laajempi, ja se sisältää monipuolisen valikoiman lasiaiheista kirjallisuutta sekä lasi- ja sisustusesineitä. Myymälä on avoinna museon aukioloaikoina.

Museokauppa toimittaa ostokset asiakkaille postitse. Maksutapoina verkkokaupassa toimivat suomalaisten pankkien verkkomaksupalvelut Paytrailin kautta, Nets Oy:n korttimaksupalvelu (Visa- ja MasterCard) ja MobilePay. Verkkokauppaan pääsee tutustumaan osoitteessa kauppa.suomenlasimuseo.fi tai www.suomenlasimuseo.fi -sivun kautta.

maanantai 27. toukokuuta 2024

Art Nouveau -lasia

 

Ruutukaappauskuvat ovat Lundissa toimivan Crafoord Auktioner -huutokauppatalon huhtikuussa pidetystä verkkohuutokaupasta, joka löytyy Auctionet.com -alustalta.

Tuo taiteen tyylisuunta vaikutti Euroopassa voimakkaimmin edellisen vuosisadan vaihteen tienoilla, noin 1890 – 1910. Suomessa, ja muissa pohjoismaissa, on tuosta tyylistä käytetty saksankielistä muotoa jugend, varsinkin kun puhutaan arkkitehtuurista tai huonekaluista. Ranskankielisen version käyttö on alkanut yleistyä meilläkin. Suomessa myydään ja kerätään aika vähän art nouveau / jugend -lasia, koska Suomessa valmistettiin melko vähän aikanaan tuon tyylin esineistöä. Keski-eurooppalaisissa huutokaupoissa sitä näkee runsaammin ja jonkin verran jo ruotsalaisissakin huutokaupoissa. Ohessa on ruutukaappauskuvia huhtikuussa Ruotsissa järjestetyn teemahuutokaupan valikoimasta. Tämän tyylisuunnan esineistä on tehty aika paljon jälkituotantoversioita muiden kuin alkuperäistehtaiden toimesta. Läheskään kaikki maljakot, joissa lukee Gallé, eivät oikeasti ole Emile Gallén muotoilemia. Kuvataiteessa tilanne on sama Picasson ja Mirón nimellä signeerattujen teosten kohdalla.








lauantai 25. toukokuuta 2024

Siivouspäivän kuvia

 


Tänään on vietetty Siivouspäivää eri puolilla Suomea. Ohessa on kuvia Helsingin Vanhan kirkon puistosta sekä tänään kautensa avanneelta Hietalahden kirpputorilta.









Muistomerkin jalusta oli otettu käyttöön.

Puiston penkit oli otettu myyntipöydiksi.

Pienehköjä huonekaluja oli myös tarjolla.


Avajaispäivä oli valittu huonosti, kun samana päivänä sai pystyttää myyntipisteen ilmaiseksi moneen paikkaan kaupungilla.

Varmaan em. syystä myyntipaikoista iso osa oli tyhjillään.




Nykyään noin puolet Hietalahden torin pinta-alasta on osoitettu kahviloille. Tällä alueella ei ollut kuitenkaan mitään toimintaa tänään.


perjantai 24. toukokuuta 2024

Lasimuseossa kahden näyttelyn avajaiset

 

Lasimuseon johtaja Hanna-Mamia-Walther kiitti puheenvuorossaan näyttelyihin esineitä lainanneita sekä näyttelyiden rakentamiseen osallistuneita. 

Suomen lasimuseossa Riihimäellä vietettiin tänään Laura Laineen Nature Morte -näyttelyn ja Inkeri Toikan Idylli -näyttelyn avajaisia. Tilaisuudessa puhuivat museonjohtaja Hanna Mamia-Walther, näyttelyamanuenssi Hanna Kivelä ja näyttelyt avannut Kuvataideakatemian dekaani Leevi Haapala. Runsas kutsuvierasjoukko täytti lasimuseon suuren salin. Kuvia näyttelyesineistä julkaistaan myöhemmin lisää tässä blogissa.

Mamia-Walther kukitti Laura Laineen.

Leevi Haapala taustoitti avajaispuheessaan molempia näyttelyitä.

Kuvataideakatemian dekaani Leevi Haapala.



Nykyään melkein kaikkiin näyttelyihin liittyy videoaineistoa.

Kuvakaappaus videosta, jossa Laura Laine puhuu työstään.


Laura Laine


Etualalla Liebling ja takana Pink Vanitas, molemmat esineet ovat valmistuneet tänä vuonna.


Melko pian avajaispuheiden jälkeen väki hajaantui kolmannen kerroksen Inkeri Toikan näyttelyyn ja kristallisaliin tarjoilujen pariin.



Huomenna on Siivouspäivä

 


Lauantaina 25.5. järjestetään Siivouspäivän nimissä kirpputoritapahtumia eri puolilla Suomea.

Lisää aiheesta: https://siivouspaiva.com/fi/cleaningday + https://www.facebook.com/search/top?q=siivousp%C3%A4iv%C3%A4

Oheiset kuvat on otettu vuosi sitten Helsingin Vanhan kirkon puiston Siivouspäivä-kirppikseltä.