Sivut

perjantai 17. joulukuuta 2021

Antiikki ja taide 6/2021

 


Antiikki ja taide –lehden ilmestyminen päättyy tähän tuoreeseen numeroon. Lehti näki päivänvalon Fiskarsin antiikkimessuilla heinäkuussa 2013: https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2013/07/uusi-lehti-antiikki-ja-taide.html

Lehti syntyi kilpailijaksi Sanoma-konsernin Glorian Antiikille, jonka julkaisijaksi vaihtui Fokus-Media vuonna 2014. Sen nimi vaihtui vuoden 2015 alussa muotoon Antiikki ja design. Tuohon aikaan ilmestyi myös ilmaisjakelulehti Kavalkadi, jonka julkaiseminen päättyi vuoteen 2019.

Klikkaa kuva suuremmaksi, niin näet lukea Antiikki ja taide –lehden viimeisen pääkirjoituksen.


Viime vuodet ovat olleet haasteellisia aikakauslehdille, kun mainostajat ovat siirtäneet panoksiaan nettimainontaan ja samaan aikaan tilaajien määrät ovat pudonneet. Antiikki ja design ilmoittaa nyt lukijamääräkseen 76 000, kun vuonna 2013 määräksi ilmoitettiin 110 000.

Antiikki ja taide –lehden sisältö on poikennut koko reilun kahdeksan vuoden ajan kilpailijastaan riittävästi, joten molemmat lehdet lukevallakaan ei ole ollut liikaa toistoa. Tärkeimmät näyttelyt on esitelty molemmissa lehdissä ja siltä osin on ollut luonnollista päällekkäisyyttä aihevalinnoissa. Karprintin lehden linja on ollut selvästi kansanomaisempi kuin kilpailijansa.

 

Jalometalleista ja muistakin metalleista tehdyille taideteollisuusesineille löytyy myös korjaajia.


Raaseporin linna hylättiin jo 1500-luvula ja sitä on restauroitu useaan otteeseen 1800-luvulta lähtien. Viimeisin restaurointi valmistui 1988.


Suomeen on tuotu paljon venäläistä esineistöä 1800-luvulla ja 1900-luvun kahdella ensimmäisellä vuosikymmenellä. Tämä 1830-luvulta peräisin oleva valaisin on muutettu led-valoilla toimivaksi.


Tuusulan taiteilijakoti Erkkolassa on esillä Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun joulukuvituksia.

  

Torsti Nieminen on järjestänyt antiikki- ja keräilymessuja 11 vuotta. Hänen ExpoNova –yrityksensä järjestää noin puolet kaikista maamme antiikkitapahtumista. Seuraava tapahtuma on Helsingin Kaapelitehtaalla 8.-9.1.


Vanhan tavaran myyntitapahtumissa on nykyään enemmän muuta vanhaa keräilytavaraa kuin varsinaista antiikkia, vaikka sillä nimellä tapahtumia järjestetäänkin.

Suomen kellomuseo on toiminut vuodesta 2006 Espoon WeeGee-talossa, mutta Kello- ja korumuseoksi muuntunut toimija avautuu muuntautuneena alkuvuodesta 2022.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti