Sivut

sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Kaapelitehtaan onnistuneet HRVDE-messut päättyivät

 

Kaapelitehtaan Merikaapelihalli täyttyi myös sunnuntaina vanhojen tavaroiden etsijöistä.

Yleensä kaksipäivissä vanhan tavarain messutapahtumissa sunnuntain kävijämäärä on noin puolet lauantain määrästä ja näin oli nytkin eli kävijöitä oli toista tuhatta. Kokonaismäärä oli pitkälle päälle kolmentuhannen, mikä taitaa olla ennätystasoa näissä Kaapelitehtaalla järjestetyissä vanhan tavaran myyntitapahtumissa.

Yleistä on myös se, että tosiostajat tulevat paikalle lauantaina ja suurin osa myynnistä tapahtuu silloin; sunnuntain myyntimäärät ovat murto-osa ensimmäisen päivän myynnistä. Poikkeuksiakin tosi on.

Kaikki keräilijät eivät löydä jokaisesta tapahtumasta itseään kiinnostavia esineitä, mutta hyvin järjestetyssä tapahtumassa on aina mukava kiertää ja katsella sekä tavata tuttuja keräilijöitä ja kauppiaita.

Myöskään kaikki myyjät eivät onnistu aina saavuttamaan mielestään myyntitulosta. Ostajien mielenkiinnon kohteet muuttuvat, eikä muutoksen suuntaa ole helppo aavistaa ennalta. Moni myyjä kuitenkin onnistui tälläkin kertaa tuomaan ostajia kiinnostavaa tavaraa ja vielä hinnoittelemaan niin, että moni kävijä poistui Kaapelitehtaalta isomman tai pienemmän paketin kera.

   

Seuraava ExpoNovan järjestämä messutapahtuma on 13.–14.11. Hämeenlinnassa.

Tunnistaako joku tämän tyylikkään shaker-kaatimen?





 

Friedl Holzer-Kjällbergin riisiposliiniesineet ovat edukseen valoa vasten.

Etualalla Suomen kasarmin aarteiden osastoa. Keskellä kuvaa ”Lassen laatikot”.


Nämä ”löytölaatikot” kutsuvat penkomaan ja tekemään löytöjä.


"Volkkari-alttari".



Kermakoita moneen makuun.


Tästä Oiva Toikan Lollipopista on tehty tänä vuonna Scopelle Japaniin 200 kappaleen numeroitu sarja.



Riihimäen Lasi käytti tätä ideaa jo 1930, jolloin asteikko kaiverrettiin lasin kylkeen: https://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2019/06/lasinkerailijan-blogi.html  Nämä lasit on valmistettu Nuutajärvellä paljon myöhemmin.






Tunnistaako kukaan tätä maljakkoa? Korkeutta on reilut 20 cm. Vähän samantapaista tekniikkaa on käytetty Loetz:in jugend/art nouveau –maljakoissa.


Oiva Toikan uniikki taide-esine.


Aimo Okkolinin vihreää kristallia.


Sunnuntaina asiakkaita riitti ihan päättymishetkeen asti, kun klo 16 myyjät alkoivat pakata myymättömiä esineitä pois vietäviksi.



Tunnissa purkaminen oli päässyt tähän vaiheeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti