Sivut

perjantai 22. toukokuuta 2020

Ultima Thulen kopioita vuonna 1970


 
Helsingin Sanomat uutisoi 50 vuotta sitten 
Tapio Wirkkalan muotoilemien Ultima Thule 
–lasien italialaisista kopioista.

Helsingin Sanomien 50 vuotta sitten -palstalla julkaistiin eilen uudelleen uutinen vuodelta 1970. Silloin oli tullut markkinoille värillisiä Ultima Thule –sarjan laseja, jotka oli valmistettu Italiassa luvattomasti.
–Kysymyksessä on hyvin selvänä törkeä jäljittely. Italialainen lasi on lähes identtinen Tapio Wirkkalan suunnitteleman kanssa. Se poikkeaa alkuperäisestä ainoastaan värinsä ja jalkojensa onttouden puolesta, oli todettu Iittalan lasitehtaalta.

Iittala toi Tapio Wirkkalan muotoileman Ultima Thule –sarjan markkinoille 1968. Lasiston 50-vuotisjuhlan kunniaksi Iittala toi markkinoille värillisen version sarjasta. Värin nimeksi annettiin sade ja se on hyvin tumman sinistä lasia.

Ehdittiinkö noita värillisiä italialaisia kopioita myydä kuluttajille vuonna 1970 – onko jollain blogin lukijalla tällaisia hallussaan?

2 kommenttia:

 1. Kiitos kiinnostavasta tiedosta. Itse olen aikoinaan, kuriositeettina, ostanut muutaman kappaleen juuri kyseisiä kopiota ulkomaiselta kirpparilta ja aina miettinyt että mistäköhän ne ovat kotoisin...

  t. Thomas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko mahdollista saada värikuva tällaisesta lasista jaettavaksi tässä blogissa? Sen voisi lähettää sähköpostin liitteenä: lasinkerailijanblogi@gmail.com

   Poista