Sivut

sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Huutokauppaluetteloiden luotettavuudesta 2


Tässä blogissa julkaistiin 4.3. juttu, jossa oli sitaatteja eri huutokauppatalojen ostoehdoista, joissa huutokaupanpitäjät vetäytyvät vastuusta koskien huutokauppaluetteloiden sisältämiä vääriä tietoa: http://lasinkerailijanblogi.blogspot.com/2020/03/montako-nanny-stillin-esinetta-on.html

 


Tapio Wirkkalan Kumelalle suunnittelema pullokarahvi ???


Tälläkin hetkellä on taas esillä selvästi vääriä tietoja ja lisäksi epäilyksenalaista informaatiota. Kun huutokauppatalot eivät tarkista esineitä myyntiin tuovien henkilöiden ilmoittamia tietoja, vaan laittavat ne sellaisenaan huutokauppaluetteloihin, niin tätä käyttää hyväkseen moni sellainen ”jobbari”, joka on liikkeellä vilpillisin mielin. Ostajalle näiden huutokauppaluetteloiden arvo tietolähteenä laskee koko ajan. Oheisten esimerkkien kohdalla ei tarvitse olla edes mikään asiantuntija, vaan ihan tavallinenkin lasin harrastaja tunnistaa Kumelan humoristisen kalastuspullon ja tietää, ettei Tapio Wirkkala tehnyt yhteistyötä ko. tehtaan kanssa. 



Tyra Lundgrenin Kumelalle suunnittelema karahvi ???

Samoin edes vähän lasiin perehtynyt tietää ettei ruotsalainen muotoilija Tyra Lundgren tehnyt töitä Kumelalle. Jos nuo faktat eivät ole hallussa, niin Wikipediasta asian voisi varmistaa yhdellä haulla. Kuluttajasuojan nimissä olisi kohtuullista, että huutokauppaluetteloita laativilta henkilöiltä vaadittaisiin jonkin verran alan osaamista.



Hiljattain myytiin Gunnel Nymanin maljakoksi 3231 nimetty 
esine ensin toisessa huutokaupassa ja heti perään se 
ilmestyi toiseen huutokauppaan, jossa se kuitenkin vedettiin 
pois luettelosta. Esine muistutti Nymanin Karhula-Iittalalle 
suunnittelemaa maljakkoa, mutta tämän version pohjassa 
on signeeraus, jonka mukaan se oli tehty Riihimäen Lasi Oy:ssä.

Jälleen kerran on pakko muistuttaa, että liikkeellä on paljon jälkisigneerattuja esineitä, eikä niissä signeeraus ole aina totuudenmukainen. Jos myydään esinettä, jollaista ei ole aiemmin nähty huutokaupoissa ko. muotoilijan signeerauksella ja josta ei löydy kirjallisuudesta mitään tietoa, niin kannattaa miettiä ainakin kaksi kertaa ennen kuin uskoo signeeraukseen ja huutokauppaluetteloon.


Kiitos vinkeistä Jonille ja Arille !
 


5 kommenttia:

  1. Kiitos arvokkaasta huomiostasi. Kannanottoja nimenomaan vakavasti asiaansa suhtautuvilta keräilijöitä ja tutkijoilta kaivataan enemmän.

    VastaaPoista
  2. Kiitos arvokkaasta huomiostasi. Kannanottoja nimenomaan vakavasti asiaansa suhtautuvilta keräilijöitä ja tutkijoilta kaivataan enemmän.

    VastaaPoista
  3. Ja yksi mikä riipii on tämä Iltalehden Lifestyle
    designnumero. Siinä oli yhdessä kuvatekstissä merkitty Tamara Aladinin X-sarja Iittalan valmistamaksi. Kunhan jaksan kirjoitan s-postin päätoimittajalle ja artikkelin kirjoittajalle. Mutta taas on väärää tietoa liikkeellä ja tuokin lehti säilytetään.

    VastaaPoista
  4. Tuo X-sarjan merkintä Iiittalalle kuuluvaksi johtui taas siitä, että setti oli myyty Tampereella Ekmanin huutokaupassa, jossa se oli merkitty Aladinin Iiittalan setiksi. Eli virheet jatkavat elämäänsä ja kukaan ei vaivaudu tarkistamaan.

    VastaaPoista