Sivut

sunnuntai 24. toukokuuta 2020

EGS writing stories with three letters




EGS - writing stories with three
letters -kirjan kansi.


Kansainvälisesti tunnetuin suomalainen graffititaitelija, nimimerkki EGS piti ensimmäisen ison taidenäyttelynsä Taidehallissa 2018 ja jo silloin oli esillä myös hänen suunnittelemiaan Osuuskunta Lasismin hytissä toteutettuja lasiveistoksia:




EGS:n näyttely Taidehallissa 2018. 
Kuva: Nella Nuora / Yle https://yle.fi/uutiset/3-10018155


EGS:n graffiti. Kirjan kuvitusta.


Suomen lasimuseossa avautui 15.2.2020 EGS:n näyttely Writing stories with letters:




Siirtyminen graffitista kuvataiteeseen ja lasitaiteeseen on EGSin mukaan tapahtunut vuosien varrella. Tägit, yksittäiset kolme kirjainta jossain hylätyssä tilassa, eivät ole muuttuneet taiteeksi, mutta isona kokonaisuutena, toiston kautta, niistä on tullut performatiivista taidetta. Lasiset taideteokset tehdään tiimityönä. EGS itse muotoilee, puhaltajat puhaltavat. Lasin viehätys on siinä, että lopputulos on usein jotain muuta kuin mitä lähdettiin tekemään. Lasi, ei taiteilija, on prosessin mestari. Lasilta ja lasinpuhaltajilta EGS sanoo oppineensa nöyryyttä.







Koronaviruksen vuoksi museot suljettiin 18.3. ja näyttelyn kiinnioloaikana on julkaistu kirja EGS:n urasta ja taiteesta. Teoksen viimeiset kuvat on otettu Suomen lasimuseossa esillä olevasta näyttelystä.




EGS - Writing Stories with Three Letters -kirja paneutuu kansainvälisesti tunnetuimman suomalaisen graffititaiteilijan tarinaan. EGSin ja Tobias Barentin Lindblad keskustelivat EGSin työtavoista, niin kaduilla kuin studiossa, ja nämä keskustelut avaavat tarinoita juuri tähän kirjaan valittuihin teoksiin mutta myös artistina olemisen syvemmästä merkityksestä ja voimasta. Kuinka tuoda kaduilta tuttu energia studiolle? Kuinka hylättyyn tehtaaseen maalattu teos kommunikoi galleriaan tuodun lasiveistoksen kanssa? Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä: voiko sanalla ilman merkitystä olla sanoma?


Oikean puoleinen kuva on Suomen lasimuseossa 
esillä olevasta näyttelystä.

Tämän aukeaman kuva on Suomen lasimuseossa 
esillä olevasta näyttelystä.


Kirja on kirjoitettu englanniksi. Sitä on myytävänä lasimuseon myymälässä ja monessa kirjakaupassa.


Näyttelyn esilläoloaikaa Suomen lasimuseossa Riihimäellä on jatkettu koronan vuoksi ja siihen pääsee tutustumaan taas 2.6. alkaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti