Sivut

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Lisää kuvia Riihimäen lasipäivästä

Eilen julkaistiin tässä blogissa 37 kuvaa viime lauantaina Riihimäen lasimuseon pihalla ja viereisessä puistikossa järjestetystä Lasi- ja keräilytapahtumasta. Suomen lasimuseon ystävät ry järjesti tapahtuman nyt 12. kerran. Ohessa 34 lisäkuvaa tapahtumassa tarjolla olleesta erittäin laajasta valikoimasta.

Kesäkuun alun Lasi- ja keräilytapahtumassa näkee myös sellaisia myyjiä, jotka eivät kierrä kaikilla muilla markkinoilla, jolloin on mahdollista nähdä esineitä, joita ei ole jo nähnyt aikaisemmin myyntitapahtumissa.


Vasemmalla oleva iso lasiesine kuulunee Timo Sarpanevan Finlandia-sarjaan.

Tolkontiikin Teemu Anttila ja Jarkko Ahtola sanailivat Jarkolla myynnissä olevasta Sarpanevan "möykystä".







Kuva Fifty-Sixty Stylen pöydän kulmalta.

Helena Tynellin suunnittelema maljakko, jossa on ainakin vanhemmille lasinkeräilijöille tuttu Chymoksen logo.


Topiquen myyntipöydällä monipuolinen valikoima.

Eräs messujen kiinnostavimmista esineistä oli Tapio Wirkkalan Tuonen Virta, joka on muotoiltu 1946.


Antti Kinnarinen myy esineitä pääasiassa Huutonetissä, mutta oli jälleen paikalla Lasi- ja keräilytapahtumassa.

Purppura-Antiikin värikäs myyntipöytä.

Riihimäellä valmistetut esineet olivat keskeisessä osassa paikkakuntalaisen Purppura-Antiikin valikoimassa.















Eräällä lasinkeräilijällä oli mukanaan hieno lasiesine, jonka hän sanoi olevan Yrjö Rosolan muotoilema. Vähän erivärisestä lasista valmistettu, mutta muuten samanlainen, myytiin viime syyskuussa Salonki-tapahtumassa. Silloinkin muotoilijaa arvuuteltiin, mutta silloin päädyttiin Greta-Lisa Jäderholm-Snellmaniin. Siitä toisesta on julkaistu kuva tässä blogissa 15.9.2011.
Esineen kyljessä on kyntäjä, joka kyntää hevosen vetämällä auralla ja itse piru ruoskii miehen selkää. Esine lienee 1930-luvun loppupuolelta.

Samalla keräilijällä oli myös toinen malja, jonka hän sanoi olevan Arttu Brummerin ja Yrjö Rosolan yhteistyön tulos. Hahmo on ilmeisesti juokseva hevonen.

Ovatko maljan toisella puolella olevat kuviot virvatulia vai euron merkkejä ? Tämäkin esine on ilmeisesti tehty 1930-luvun loppupuolella. Tämäntapaisista Brummerin maljoista on kuvia Ornamon vuoden 1938 vuosikirjassa, mutta niissä ei ole täysin samanlaista kuviota.

Aika moni tapahtumaan tullut kävi tutustumassa myös lasimuseon kokoelmiin ja vaihtuviin näyttelyihin.


1 kommentti:

  1. Kesän Riihimäki-tapahtuma tosi hauska. Vaikka sadettakin hieman ripsoi, ei se tunnelmaa häirinnyt. Varsinaisten kauppiaitten lisäksi paikalla oli runsaasti muitakin myyjiä. Lahden Mallasjuoman täysi 75-vuotisjuhlakori lähtiu ilahduttamaan nuoren miehen kokoelmaa.

    VastaaPoista