keskiviikko 5. elokuuta 2020

Lasipäivä ensi lauantaina Riihimäellä


Ensi lauantaina Suomen lasimuseon piha
ei ole näin autio, vaan se täyttyy lasiesineiden
ja muun keräilytavaran myyjistä ja ostajista. 


Koronan vuoksi perinteinen lasiesineiden ja muun keräilytavaran myyntitapahtuma Lasipäivä jouduttiin siirtämään kesäkuulta elokuulle. Viranomaisten lupaa tapahtuman järjestämiseen jouduttiin odottamaan kovin pitkään, mutta lopulta se myönnettiin.

Noin 70 yhdistyksen jäsentä on myymässä ja heidän pöydillään on runsaasti lasiesineitä ja muuta keräilytavaraa. Poikkeusvuotena myyjien määrää on vähennetty ja myyntipaikat on sijoitettu laajemmalle alueelle, jotta turvaetäisyyksiä olisi mahdollista noudattaa.

Tapahtuma avautuu yleisölle klo 10 ja se päättyy klo 15. Yleisöllä on vapaa pääsy, eikä autopaikoituksestakaan laskuteta. Sisälle lasimuseoon on normaali pääsymaksu. Lasimuseon kahvila palvelee asiakkaita ja pöytiä on sisällä sekä ulkona.

Tapahtumavieraita kehotetaan noudattamaan viranomaisten koronaohjeita ja huolehtimaan käsihygieniasta sekä turvaetäisyyksistä tapahtumassa. Kannattaa varata käsineet, jotta voi turvallisesti tutkia myyjien valikoimia. Mikäli THL ohjeistaa kasvimaskien käyttöön, niin kannattaa varata sellaisiakin. Jos on koronaan viittaavia oireita tai edes epäilys mahdollisesta altistumisesta, niin pitää jäädä pois tapahtumasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti