perjantai 10. huhtikuuta 2020

Hyvää pääsiäistä




Tänä vuonna pääsiäinen on koronaviruksen vuoksi monella tapaa erilainen kuin tavallisesti. Perinteiset koristeet tuovat kuitenkin turvallisuuden tunnetta. Oheisissa kuvissa on vanha Fazerin pääsiäismainos, ”piipunrassi”jänikset ja Karhula-Iittalan lasitehtaan pääsiäisaiheiset lasten lasit.


Karhula-Iittalan lastenastiaston lasit 
pääsiäiskoristein. Samoja laseja on 
myyty myös toisilla maalauskuvioilla 
koristeltuina.



Karhula-Iittalan pienikokoiset lasten lasit ovat korkeudeltaan 47 mm. Toisessa on koristeaiheena tipu ja toisessa jänö, molempien versioiden toisella puolella on kolme pääsiäismunaa. Sarjaan kuuluu myös kukkamaalauksin koristeltu pieni kannu.


Vanhoja pääsiäiskoristeita, jotka on alun perin 
myyty suklaamunan ohessa.
Muistikuvan mukaan nuo jänikset ovat tulleet 1960-luvulla pääsiäisen suklaamunan oheistuotteena. Muna oli laitettu jäniksen jalkojen väliin.


Fazerin mainos on aikanaan 
ollut kaupassa somisteena.


LISÄYS 10.4.:

Blogin lukijalta tuli kaksi kuvaa ja lisätietoa näistä laseista:

Toisessa kuvassa on laseihin kuuluva kukkakaadin ja samalla näkyy myös lahjapakkauslaatikko no 71, jossa kukkamaalauksella koristeltua lastenastiastoa myytiin vuosina 1951–1953. Kaadin ja lasit ovat Erkki Vesannon suunnittelemat, kaatimen tuotenumero on 2303 ja se oli isompina kokoina kuvastoissa vuosina 1938–1947. Isoa kaadinta ja siihen liitettyjä muita laseja, mm. tuotenumero 2168, on valmistettu muutamallakin eri maalauskoristelulla ja tuo kaatimen kahvassa näkyvä punainen viiva on ollut hyvin tyypillinen.

Kiitokset Annelle tiedoista ja kuvista !
 



Tässä on kuva vuoden 1951 lahjapakkausluettelosta, 
jossa lastenastiasto näkyy kukkamaalauksella 
koristeltuna keskellä kuvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti