torstai 13. heinäkuuta 2017

Tall Ships Race 2017 alkoiOnko tämä aalloilla keikkuva alus
kaksimastoinen kuunari ?
 
Suuret purjelaivat ovat tästä päivästä alkaen kolme päivää nähtävänä Kotkassa. Oheinen Göran Hongellin muotoilema maljakko on valmistettu Kotkan Karhulassa toimineessa lasitehtaassa. Purjehtiminen oli myös Göran Hongellin harrastus ja mereen liittyvät aiheet ovatkin yleistä kuvastoa hänen suunnittelemissaan kaiverruskoristeissa.

Göran Hongellin suunnittelema maljakko.
Korkeus 23 cm ja suuaukon halkaisija on
133 mm. Valmistaja on Karhulan lasitehdas.
 
Kansainvälinen suuri nuorisopurjehdustapahtuma The Tall Ships Races tuo näyttävät purjelaivat Kotkaan ja Turkuun. Tapahtuma on Suomen juhlavuoden yksi suurimmista yleisötapahtumista ja tavoittelee lähes miljoonayleisöä.

The Tall Ships Races on tapahtuman lisäksi myös purjehduskisa, johon osallistuu noin 2500 purjehtijaa. Näistä puolet on 15–25-vuotiaita nuoria. Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi Kotka ja Turku tarjoavat 100 nuorelle mahdollisuuden olla mukana purjehduksessa.

Maljakon toisella puolella vaani karikko.
 
Vuoden 2017 tapahtuma starttasi Ruotsin Halmstadista, josta alukset purjehtivat Kotkaan. Sieltä alukset saapuvat Turkuun, josta matka jatkuu Liettuan Klaipedaan ja edelleen Puolan Szczeciin, joka on kilpailun päätesatama.

Kotkassa purjelaivat ovat 13. – 16.7. ja Turussa 20. -23.7.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti