tiistai 3. tammikuuta 2017

Lasimuseo on suljettu tammikuun


Suomen lasimuseo Riihimäellä on suljettu huoltoseisokin vuoksi tammikuun, kuten aikaisempinakin vuosina. Kaksi poikkeusta kuitenkin on: loppiainen 6.1. ja Lasipäivä 21.1.

Suomen lasimuseo on poikkeuksellisesti auki Loppiaisena 6.1.2017 klo 10-18 Hetki kulttuurin ja kahvin parissa -teemalla. Suomen museoliiton koordinoima Yhteinen perintö -hanke on haastanut museot ympäri Suomen osallistumaan itsenäisyyden juhlavuoden 2017 avaukseen loppiaisviikonloppuna. 

Museoliiton haasteen mukaisesti lasimuseon haluaa vahvistaa ajatusta kulttuurista, taiteesta ja historiakokemuksista kaikkien yhteisenä voimavarana. Yhdessä koettuina ne jättävät muistijäljen, antavat näkökulmia ja edistävät hyvinvointia. Kahvinjuonti ja kahvikulttuuri yhdistyvät Suomessa esimerkiksi juhlahetkiin, vierailuihin ja vapaa-aikaan. Pop up   -kahvioon on koottu esimerkkejä sokerikoista ja kermakoista, jotka yleistyivät suomalaiskotien ensimmäisinä ’edustusesineinä’ 1800-luvun lopulla.

Erikoistarjous: Accident-näyttelyn pohjalta on ilmestynyt 144-sivuinen julkaisu (su-eng), jossa kerrotaan näyttelyn syntymisestä ja taiteilijat itse kertovat näyttelytöidensä taustoista ja sanomasta. Loppiaisena vielä viimeinen mahdollisuus nähdä upea näyttely - ja ostaa näyttelyjulkaisu erikoishintaan 20 €. Myös Salaisuus-lasimaalausnäyttely ja Tuija Sarantilan Kohti tietoisuutta -näyttely ovat nähtävissä vielä Loppiaisena.

Loppiaisena museoon on vapaa pääsy! Myynnissä monipuolisesti kirjallisuutta ja lasisia joulukoristeita.

  

Suomi 100 –lasiesineen muotoilukilpailu on ratkennut

100 lasissa, Suomi 100 –lasiesineen muotoilukilpailu on ratkaistu ja palkituille on ilmoitettu. Tulos julkistetaan 100 lasissa –näyttelyn avajaisten yhteydessä 17.5.2017.

Suomen lasimuseo kiittää muita kilpailuun osallistuneita. Nimimerkillä varustetut ehdotukset voi noutaa Suomen lasimuseolta Loppiaisena 6.1.2017 klo 10-18  tai tammikuussa arkipäivänä 20.1.2017 klo 15.30 mennessä. Museo on suljettu tammikuussa. Siksi museolle pääsee vain toimistoaikana toimiston ovesta arkisin 8-15.30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti