maanantai 15. helmikuuta 2016

Hämeenlinnan antiikki-, taide- ja keräilymessut 20. – 21.2.


Hämeenlinnassa järjestettiin ensimmäiset antiikkimessut Raatihuoneella 1986. Hämeenlinnan kaupungin elinkeinotoimen ja helsinkiläisten antiikkikauppiaiden yhteistyön tuloksena alkanut perinne on jatkunut näihin päiviin asti, vain messupaikat ja messujärjestäjät ovat vuosien kuluessa vaihtuneet.

Messujen järjestämistä varten perustettiin melko pian oma yhtiö, jonka nimi oli aluksi Hämeenlinnan Messut ja kun sen omistuspohja laajeni, niin nimeksi muutettiin Hämeen Messut. Keväisten antiikkimessujen vetovastuu säilyi vuoteen 2003 asti yhtiöllä, jonka jälkeen yhtiö keskittyi silloisen ykköstuotteensa eli Elomessujen järjestämiseen. Myöhemmin yhtiö sulautettiin osaksi kaupungin elinkeinoyhtiötä ja myös Elomessujen järjestäminen siirtyi Hämeen Sanomat Oy:lle.

Vuonna 1998 ryhtyi kaupungissa järjestämään antiikkimessuja myös syksyisin nykyinen messujärjestäjä Hämeenlinna Laatumessut. Keväällä 2002 Hämeenlinnan messujärjestäjät järjestivät kevään messut yhdessä ja vuodesta 2004 lähtien molemmista vuosittaisista antiikkitapahtumista on vastannut Laatumessut.

Messuja on näiden vuosien aikana järjestetty Raatihuoneen lisäksi pitkään sekä Hämeen vanhassa linnassa että Hämeenkaaren urheilutalossa. Myös nykyisen kaupunginteatterin toimitilojen paikalla sijainnut Kulttuuritukku oli suosittu antiikki- ja keräilytapahtumien järjestämispaikka. Messuja on kokeiltu järjestää myös mm. Palokunnantalolla, jalkapallohallissa ja Jukolan koululla.

Nykyisessä paikassa eli Hämeenkaaren korvaajaksi rankennetulla Elenia Areenalla messut järjestetään nyt kolmatta kertaa. Messupaikan osoite on Härkätie 17 ja messut ovat avoinna yleisölle molempina päivinä klo 10 - 16. Myynnissä on perinteiseen tapaan esim. antiikkiesineitä, taidetta, designia, vintagea, retroa, lasia, astioita, keramiikkaa, hopeaa, koruja, kelloja, rahoja, postimerkkejä, postikortteja, militariaa, keräilyleluja, kirjoja, vanhoja tekstiilejä, yms.


Hämeenlinnan Postimerkkikerho ry:n osastolla arvioidaan messuvieraiden postimerkkejä ja postikortteja. Kellohuone Ville Pietilän osastolla saa tietoa vaikka perintökellostaan ja sen arvosta. Mestarientisöijät ry:n osastolla neuvotaan vanhojen huonekalujen entistäjiä ja osastolta saa ostaa tähän tarkoitukseen myös tarveaineita.

Tapahtumaan on pääsymaksu; aikuiset maksavat 6€ ja perhelipun saa 12€:lla. Perhelippu oikeuttaa kahden saman talouden aikuisen ja kaikkien perheen alle 18-vuotiaden sisäänpääsyyn. Molempina päivinä klo 14 - 16 pääsyliput myydään alennuksella, silloin aikuiset maksavat 4€ ja perheet 8€. Alle 15-vuotiaat pääsevät messuille maksutta aikuisen seurassa.

Elenia Areenalla on runsaasti maksutonta paikoitustilaa asiakkaiden autoille ja urheilutalon Pulleri-ravintolassa on tarjolla lounasta molempina päivinä. Tapahtumapaikalle pääsee myös julkisilla kulkuneuvoilla ja aikataulut sekä muut lisätiedot tapahtumasta löytyvät tapahtuman www-sivuilta osoitteesta http://www.laatumessut.com/hameenlinna0216.htm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti