torstai 17. joulukuuta 2015

Tapio Wirkkalan lasia ja posliinia esillä lasimuseossa vielä 2 viikkoa


Tapio Wirkkalan Ajatonta kauneutta –näyttely on esillä
Suomen lasimuseon kolmannen kerroksen näyttelytilassa.
 
Rosenthal AG:n tuotteista tuli 1950-luvulla hyvän muotoilun vertauskuva.
Tapio Wirkkalan suunnittelemat ja Rosenthalilla valmistetut esineet kuuluvat yhtiön merkittävimpiin posliini-, metalli- ja lasituotteisiin. Wirkkalan lähes 30-vuotinen yhteistyö Rosenthalin kanssa on vaikuttanut merkittävästi eurooppalaiseen ja kansainväliseen muotoiluun.


Tapio Wirkkala: Inka-lasikynttilänjalka, Rosenthal Studio-Linie.

Saksalaisesta perinteisentyylisestä Rosenthalin posliinitehtaasta tuli toisen maailmansodan jälkeen kansainvälinen käsite uudenaikaisten posliinituotteiden valmistajana. Rosenthalista tuli hyvän muotoilun takuunimi. Rosenthal-osakeyhtiö käytti vuodesta 1961 uuden Rosenthal Studio-Linie -tuotemerkkinsä sloganina "hyvän muotoilun tuottaja" -käsitettä, jolle Tapio Wirkkalan taiteellinen panos antoi vahvan leimansa.


Tapio Wirkkalan Rosenthalille muotoilemia taide-esineitä.

Posliinisten maljakoiden, kulhojen, savukesettien, valaisimien ja hotelliastiastojen yhteydessä voidaan puhua jopa suunnitteluvyörystä. Niiden lisäksi Wirkkala suunnitteli lasia ja aterimia sekä laajoja posliiniastiastoja.Suomen lasimuseon näyttelyssä on esillä Wirkkalan Rosenthal Studio-Linielle ja Rosenthal Thomakselle suunnittelemia astiastoja, koriste-esineitä, aterimia, lasiesineitä sekä palkittu muovinen retkiastiasto. Lisäksi näyttelyssä voi tutustua koristeaiheisiin, joita Wirkkala ja hänen vaimonsa Rut Bryk suunnittelivat Rosenthal-astiastoihin.Tapio Wirkkala: Maljakko 2515, Rosenthal Studio-Linie,
valmistanut Ambergin lasitehdas 1963.
 
Ajatonta kauneutta – Tapio Wirkkalan posliinia ja lasia Rosenthalille
Näyttely Suomen lasimuseossa 12.6. – 31.12.2015
Tapio Wirkkalan ja Rut Brykin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti