tiistai 4. elokuuta 2015

Lasten Päivä Nuutajärven Lasikylässä


Lasten Päivä Lasikylässä –näyttely on
avoinna Nuutajärvellä 13.9. asti.
 
Nuutajärven lasikylässä on esillä suuren suosion saavuttaneen Lasten Päivä Lasikylässä –tapahtuman satoa. Teemana oli tänä vuonna kolmannen kerran järjestetyssä tapahtumassa avaruudesta löytyvä elämä ja sen erikoiset otukset. Lapset saivat keksiä millaista elämää muilta planeetoilta voisi löytyä. Piirrosten ja keramiikkamallien avulla he suunnittelivat lasiesineitä, jotka ammattilaiset sitten toteuttivat. Lopputulokset ovat todella upeita ! Lasihytissä lapset pääsivät kokeilemaan lasipallon puhallusta ja seuraamaan jännittävää lasinpuhaltajaryhmän työskentelyä.

Tapahtumaa on tukenut Urjalan kunta sekä Pirkanmaan taidetoimikunta ja sen ovat järjestäneet Nuutajärven käsityöläiset sekä lukuisat talkoolaiset.

Tällaiset tapahtumat tutustuttavat lapset ja heidän perheenjäsensäkin lasin maailmaan. Arvostettavaa kasvatustyötä Nuutajärven lasikylän väeltä ja se  toivottavasti lisää suomalaisen lasin arvostusta ja näin tukee lasikylän tulevaisuutta.
 
Muotoilija: Jonna Oksa.
 
Muotoilija: Milla Aaltonen.

Muotoilija: Josefina Taskinen.

Etummaisen olion muotoilija: Niklas Myllymäki.


Muotoilija: Aaro Salo.

 

Riihimäellä Osuuskunta Lasismi järjestää Lasten ideat lasiksi –tapahtuman ensi viikonloppuna 8.-9.8. osana osuuskunnan 5-vuotisjuhlia:

Lapset pääsevät suunnittelemaan lasia. Aiheena on SYNTTÄRIT! Lapset voivat valita suunnittelutyökaluikseen muovailuvahan, liidut tai vaikkapa vesivärit.

Lasten ideoista lasinpuhaltajat luovat uniikin pienen taideteoksen. Lasityöt ja luonnokset yhdistetään lopuksi yhdeksi kokonaisuudeksi Riihimäen rautatieaseman aulaan jokaisen ohikulkijan ihasteltavaksi. Lisää netissä: https://www.facebook.com/events/907451889322472/
 
 

1 kommentti:

  1. Ihania nuo lasten piirustuksista tehdyt lasiveistokset! Tuo ensimmäinen Jonnan örkkimörkki on loistavan hauska, ja viimeisessä Aaron työssä on ilmiselviä vaikutteita Oiva Toikan tuotannosta :)

    VastaaPoista