keskiviikko 26. elokuuta 2015

Lasivitriinissä kurkistetaan kotien kätköihin


 
 
Lasiin keskittyvässä Lasivitriini-tapahtumassa vierailee tänä vuonna Marjatta Sarpaneva, edesmenneen muotoilijan Timo Sarpanevan leski. Marjatta Sarpaneva seurasi puolisoaan tämän työmatkoilla eri puolilla maailmaa. Mukanaan Marjatta Sarpanevalla oli videokamera, jolla hän tallensi yksityiskohtaisesti esimerkiksi lasinpuhallussessioita Venetsian Muranon saarella. Hän esittää Lasivitriini-tapahtumassa ainutlaatuisia tallenteita, joissa näemme Timo Sarpanevan työskentelevän italialaisten lasinpuhaltajamestareiden kanssa.

Tapahtuman uutuutena on Kotien kätköistä -pöytä. Sinne saa kuka tahansa tuoda myytäväksi 1–5 lasiesinettä. Tällä pöydällä on varmuudella mielenkiintoista nähtävää, sillä kenelläpä ei olisi kaappiensa perimmäisissä nurkissa esineitä, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet sinne. Tässä on tilaisuus saada itselle tarpeeton, mutta jollekin toiselle arvokas lasiesine kiertoon. Tapahtumajärjestäjät hoitavat myynnin. Myyntiin tulevia esineitä saa tuoda tapahtuma-aamuna la 29.8.15 klo 8 - 10.

Kotien kätköistä pöytä täydentää monipuolista uuden ja vanhan lasin tarjontaa. Vanhaa lasia myyvät lukuisat keräilijät ja antiikkiliikkeet, uutta lasia varsinkin Nuutajärven omat tekijät. Suurta mielenkiintoa herättää aina huutokauppa, josta on mahdollista hankkia yllätyksellisiä aarteita. Huutokauppaluettelo on julkaistu osoitteessa http://lasivitriini.fi/docs/LasivitriiniHuutokauppa2015.pdf

Päivän aikana on tilaisuus seurata lasinpuhallusta, tutustua Muotojen maastossa -näyttelyyn, vierailla Prykäri-lasimuseossa, piipahtaa avoinna olevissa Lasikylän työpajoissa, keskustella lasista ja tavata ystäviä. Kun nälkä yllättää, tarjolla on keittiömestari Markus Aremon Sadonkorjuun makuja Nuutajärven lasitehtaan tiloissa.

Kuudetta kertaa järjestettävän tapahtuman ohjelma kellonaikoineen löytyy sivulta http://lasivitriini.fi/ohjelma.html

Lasivitriini-tapahtuma Nuutajärven lasikylässä la 29.8.2015 klo 10 – 16.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti