torstai 2. heinäkuuta 2015

Suomen Messujen muistolautanen


Messukuume alkaa nousta, kun viikon päästä vietetään Raaseporissa antiikkipäiviä Billnäsin ja Fiskarsin ruukkikylissä. Yhdessä nuo tapahtumat muodostavat vanhojen esineiden ystävien kesän huippukohdan.

Viialan lasitehtaan valmistaman lasilautasen halkaisija on 14 cm.
 
Ohessa on kuva vuonna 1919 perustetun Suomen Messut –osuuskunnan muistolautasesta, jonka on valmistanut Viialan lasitehdas. Baccarat-kuvioisen lautasen keskialueella messuosuuskunnan logon lähellä on massaleima Wiiala.
 
Wiiala -massaleima näkyy selvästi hyväkuntoisen lautasen keskialueella.
 
Tässä blogissa on julkaistu vuosi sitten Fiskarsin antiikkitorista kertovan jutun viimeisenä kuvana toisenlainen Suomen Messujen muistolautanen. Siinä on massaleimassa vuosiluku 1920 eli se on osuuskunnan järjestämien ensimmäisten messujen muisto. Juttu löytyy tämän blogin arkistosta: http://lasinkerailijanblogi.blogspot.fi/2014/07/kuvia-fiskarsin-antiikkitorilta-107.html

Noiden ensimmäisten messujen muistolasin valmisti Nuutajärven lasitehdas ja kuva tuollaisesta lasista on julkaistu tässä blogissa 31.10.2014: http://lasinkerailijanblogi.blogspot.fi/2014_10_01_archive.html

Suomen messujen logolla varustetun lautasen syvyys on 2 cm.

2 kommenttia:

  1. Onkohan Wiialan lautasella minkäänlaista rahallista arvoa?

    VastaaPoista
  2. Aika harvoin näitä näkee myytävänä, joten mitään yleistä hintatasoa ei ole tiedossa. Satunnaisissa kauppatilanteissa hinnat voivat vaihdella kovastikin.

    VastaaPoista