maanantai 18. toukokuuta 2015

Suomalaista lasia esillä Venetsiassa


Suomalaisen lasin näyttelyn mainos-
juliste Venetsian katukuvassa.
 
Il vetro finlandese Glass from Finland -näyttelyn keskiössä on ainutlaatuinen, yli 300 esineen kokoelma suomalaista lasimuotoilua, joista osa on uniikkikappaleita, jotka sveitsiläiset Bruno ja Christina Bischofberger ovat keränneet kokoelmiinsa yli 40 vuoden aikana. Suomalaisten kuraattorien Kaisa Koiviston ja Pekka Korvenmaan mukaan näyttely peilaa keräilijöidensä henkeä ja sielua:

”Kokoelman tärkeimpänä kriteerinä on ollut esteettinen laatu. Valtaosa esineistöstä on modernistista taidelasia, luomuksia joista on tullut maailmankuuluja ja jotka ovat osaltaan tehneet Suomea tunnetuksi.”

Näyttelyssä on erittäin laajasti edustettuna suomalaisen lasimuotoilun kultakausi 1930-luvulta 1970-luvulle. Esillä on taidelasia legendaarisilta suomalaisilta muotoilijoilta kuten Aino ja Alvar Aalto, Arttu Brummer, Kaj Franck, Göran Hongell, Gunnel Nyman, Timo Sarpaneva, Oiva Toikka ja Tapio Wirkkala.  “Halusimme välittää suomalaisuutta kuvaamalla lasiesineet hienovaraisesti ja pienin nyanssein, käyttäen keinoina tyhjää tilaa ja asettelua. Konseptimme näkyy voimakkaimmin näyttelyjulkaisussa.
 
Kaisa Koiviston ja Pekka Korvanmaan kirja Il vetro finlandese -
näyttelypaikan myymälässä 35 euron hinnalla.
Kuvakaappaus:


Tavoitteemme oli tehdä maailman kaunein lasikirja”, kertovat Aleksi Kuokka ja Aki Suvanto muotoilutoimisto Aivanista, joka vastaa näyttelyn visuaalisesta asusta. Esineet on kuvannut Rauno Träskelin yhteistyössä Aivanin kanssa. Skiran julkaisema 415-sivuinen kirja on saatavilla italiaksi ja englanniksi. Mainostoimisto Aivanin käsialaa on myös näyttelyn mainoskampanja, joka näkyy Venetsiassa koko näyttelyajan.

Glass from Finland - näyttely on auki 13.4. - 02.8.2015 Venetsiassa San Giorgion saarella lasiin erikoistuneessa  Le Stanze del Vetro –näyttelytilassa.

Lisätietoa: www.lestanzedelvetro.it

 
Kesäkuun alussa Venetsiassa järjestetään tähän näyttelyyn liittyvä suomalaisen lasin seminaari, jonka ohjelma on ohessa:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti