torstai 19. helmikuuta 2015

Nuutajärven lasikoulun tulevaisuus uhattuna


 
Ammattiopisto Tavastian lasialan koulutuksen jatkaminen Nuutajärvellä on taas pohdinnan kohteena. Nuutajärven lasitehtaan sulkeminen vuosi sitten on jättänyt Lasikoulun vastaamaan yksinään koulutustilan hyttivarustuksen huollosta ja kunnossapidosta. Koulun käyttämä lasiuuni on tullut käyttöikänsä päähän ja sen uusiminen vaatisi ison investoinnin. Lisäksi koulutuksen järjestäminen on ollut kalliimpaa kuin kuntayhtymän siitä saama valtionapu. Harkinnanvaraista lisätukea ei ole saatu joka vuosi.

Tässä tilanteessa pääasiassa Hämeenlinnassa toimiva koulutuskuntayhtymä Tavastia pohtii erilaisia vaihtoja. Esillä on ollut ainakin koulutuksen siirtäminen Forssan ammatti-instituutin alaisuuteen, koulutuksen siirtäminen uusiin tiloihin Hämeenlinnaan ja lasialan koulutuksen muuttaminen oppisopimuskoulutukseksi.

Hiljattain perustettu Nuutajärvi-säätiö ja Nuutajärven lasikylän lasitaiteilijoiden lasihyttiä ylläpitävä Lasikomppania ovat luvanneet tukeaan koululle, jotta koulutusta järjestettäisiin jatkossakin Nuutajärvellä.

Forssan Lehti ja Hämeen Sanomat julkaisivat eilen 18.2. Hanna Antila-Anderssonin kirjoittaman jutun aiheesta. Eri puolueiden edustajista koostuva Koulutuskuntayhtymä Tavastian hallitus on koolla seuraavan kerran 24.3.

Nuutajärven lasikoulun facebook-sivut ovat osoitteessa: https://www.facebook.com/NuutajarviGlassSchool?fref=nf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti