lauantai 3. tammikuuta 2015

Kolme viikkoa Lasipäivään


Suomen lasimuseon suuressa näyttelysalissa on kuhinaa Lasipäivän aikana, kuva on tammikuun 2014 tapahtumasta. Vuosi sitten järjestetyn tapahtumia kuvia voi katsoa tämä blogin arkistosta:
 
Lasinkeräilijöiden vuosi käynnistyy perinteiseen tapaan Suomen lasimuseon ystävät ry:n järjestämässä Lasipäivässä, jota vietetään lauantaina 24.1.2015 klo 10 – 15 Riihimäellä.

Paikalla on viisikymmentä yhdistyksen jäsentä myymässä lasiesineitä. Myyjistä iso osa on alan ammattilaisia, mutta joukossa on myös sellaisia keräilijöitä, jotka myyvät ylimääräisiä kokoelmansa ”rönsyjä” tai kaksoiskappaleita vain näistä yhdistyksen järjestämisessä myyntitapahtumissa.

Suomen lasimuseon ystävät ry järjestää vuosittain kaksi myyntitapahtumaa eli se toinen on kesäkuun alkupuolella järjestettävä Lasi- ja keräilytapahtuma. Se järjestetään lasimuseon piha-alueilla ja siellä myytävien esineiden kirjo on laajempi, kun tässä tammikuussa tapahtumassa myydään vain lasia ja lasiin liittyvää kirjallisuutta. Tänä vuonna kesätapahtuman ajankohta on lauantai 13.6.

Lasipäivänä lasimuseoon pääsee sisälle ilmaiseksi klo 10 – 15. Museon ja yhdistyksen asiantuntijat tunnistavat tapahtumavieraiden mukanaan tuomia lasiesineitä, joita voi yhdellä henkilöllä olla mukanaan korkeintaan 3 kpl. Tämä suosittu palvelu on maksutonta. Kyse on nimenomaan tunnistuspalvelusta, eikä hinta-arvion antaminen sisälly siihen.

Lasiesineiden tunnistuspalvelu on ollut aina suosittu palvelu
Lasipäivän ohjelmassa. Kuva on tammikuun 2014 tapahtumasta.
 
Päivän aikana museon kahvila-ravintola palvelee tapahtumavieraita klo 10 - 16 ja lounasta on tarjolla klo 11:30 – 15. Museomyymälästä voi ostaa alan kirjallisuutta ja myymälän valikoimaan voi tutustua ennakkoon netissä:
http://www.suomenlasimuseo.fi/Suomen-Lasimuseo/Ylavalikko/Museomyymala/MUSEOMYYMALA/

Lasipäivä huipentuu klo 14 – 15 järjestettävään huutokauppaan. Kuvallinen huutokauppaluettelo julkaistaan yhdistyksen nettisivuilla tammikuun alkupuolella: http://www.suomenlasimuseonystavat.fi/tapahtumat/lasipaiva/index.php

Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua ja paikoituskin on ilmainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti