perjantai 23. tammikuuta 2015

Huomenna on Lasipäivä


Lasinkeräilijöiden alkuvuoden kohokohta on Suomen lasimuseossa Riihimäellä järjestettävä Lasipäivä. Se on perinteisesti järjestetty jonain lauantaina tammikuun loppupuolella ja tänä vuonna ajankohta on siis 24.1. Museo täyttyy klo 10 – 15 välisenä aikana väestä, kävijämäärä on ollut noin 3000. Nekin, jotka eivät ole ostoaikeissa liikkeellä pääsevät näkemään yhdellä kerralla läpileikkauksen suomalaisen lasiteollisuuden tuotteista.

Lasimuseon vitriineissä näkee suomalaisen taidelasin huiput sekä paljon myös käyttö- ja pakkauslasin klassikoita. Sisääntulokerroksessa esitellään lasinvalmistuksen historiaa ja valmistuksessa käytettyjä tekniikoita. Sisääntuloaulassa on museomyymälä, jossa on tarjolla mm. laaja valikoima lasikirjallisuutta. Lisää museosta: www.suomenlasimuseo.fi

Myyntipöydillä on tarjolla taidelasiklassikoita ja myös käyttölasia sekä muuta edullisempaa ostettavaa. Myös uutta suomalaista taidelasia löytyy. Yli 50 myyntipöytää antaa mahdollisuuden hintojen vertailuun ja kiertelyn perusteella saa hyvän käsityksen tällä hetkellä vallitsevasta hintatasosta.

Klo 10 – 12 on tarjolla lasiesineiden tunnistuspalvelua. Museon ja Suomen lasimuseon ystävät ry:n asiantuntijat tunnistavat maksutta tapahtumavieraiden mukanaan tuomia lasiesineitä, joita saa yhdellä henkilöllä olla korkeintaan 3 kappaletta. Palvelu on erittäin suosittua, joten on syytä varautua jonottamaan.

Klo 14 – 15 järjestetään lasihuutokauppa, jonka kohteet nähtävillä paikan päällä koko päivän ajan. Huutokauppakohteisiin voi tutustua myös jo etukäteen SLMY:n nettisivuilla: www.suomenlasimuseonystavat.fi

Välillä voi poiketa lasimuseon kahvila-ravintolaan kahville tai lounaalle.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja paikoituskin on ilmainen. Pysäköintipaikkoja on runsaasti ja siellä on liikenteenohjaus. Museolle pääsee Riihimäen rautatieasema/matkakeskuksesta paikallisbussin linjalla 2.
 
Lasipäivä Suomen lasimuseossa 24.1.2015

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti