tiistai 2. syyskuuta 2014

Nuutajärven Lasivitriini ensi lauantaina 6.9. klo 10-16


Lasivitriini –tapahtuma järjestetään Nuutajärven lasikylässä nyt viidennen kerran.
 
Viidettä kertaa järjestettävä Lasivitriini-tapahtuma pidetään Nuutajärven lasitehtaan tiloissa. Keväällä toimintansa lopetetun tehtaan hiomo- ja hyttitiloihin asetetaan vanhan ja uuden lasin myyntipöydät sekä laadukas taidelasin huutokauppa. Lasitehtaan työtiloihin ei aiemmin ole saa­nut tutustua tässä laajuudessa.


Lasivitriinissä harvinainen Oiva Toikan teos

Taidelasiin keskittyvä huutokauppa on tänä vuonna entistäkin odotetumpi, sillä myynnissä on ainutlaatuinen Oiva Toikan Hazardina-teos. Hazardina on valmistettu vuonna 1991 Hotelli Pres­identissä Helsingissä toimineeseen RAY:n pelikasinoon. Teos koostuu uniikeista, vapaana hytti­työnä valmistetuista lasielementeistä. Näitä Toikan mielikuvituksellisia elementtejä on myytävänä 10 kpl. Kukin itsenäisenä, kolmiulotteisena lasiveistoksena toimiva teoselementti painaa noin 10 kg ja on ulottuvuuksiltaan 50-60 cm. Hazardinan ohella huutokaupassa on myytävänä useita uniikkeja lasiteoksia sekä taidelasia. Huutokauppaluettelo on nähtävänä osoitteessa www.lasivitriini.fi


Nuutajärven lasitehtaan ovet aukeavat tapahtuman ajaksi

Hyvän yleisösuosion saanut Hulluus ja hurmio –näyttely on avoinna Lasivitriini-tapahtuman ajan. Pidennetyn aukiolon mahdollistaa tapahtuman sijoittaminen tällä kertaa lasitehtaalle. Näyttely yhdistää kirjallisuutta ja lasitaidetta ainutkertaisella tavalla.

Lasivitriinin aikana Nuutajärven Lasikylän pajat ja museo ovat avoinna. Yleisöllä on mahdollisuus saada lasiaarteilleen tunnistusapua Suomen lasimuseon asiantuntijoiden avulla. Niin ikään Lasikylän sydäntoimintaa, lasinpuhallusta, on tilaisuus seurata.
 

Lisätietoja:
www.lasivitriini.fi , www.nuutajarvi.fi , www.piijuska.net , www.nugo.fi

Järjestäjät:
Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO, Huutokauppahuone, Piijuska Ky ja Lasikylän toimijat

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti