keskiviikko 6. elokuuta 2014

Tulilintu UudenmaankadullaSini Majurin ja Ella Varvion lasiesineitä Tulilintu –näyttelyssä.

Lentoon pyrähtävä lintu, naisen tyynylle valuvat hiukset, metsänäkymä, taivasta halkovat voimalinjat ja venäläinen satuprinssi; kuvat ilmestyvät tarkkaavaiselle katsojalle herkistä lasiveistoksista.

Lasi on arvaamaton materiaali ja sen valmistus on vuosisatojen ajan ollut verstaisiin suljettua salatiedettä. Lasitaiteilijat Ella Varvio ja Sini Majuri ovat perehtyneet graal-lasinpuhallustekniikkaan, joka mahdollistaa kuvan vangitsemisen lasin sisään. Kyse on harvinaisesta käsityövaltaisesta suupuhalletun lasin tekniikasta, joka vaatii monia työtunteja.

Teosten kuvailmaisua on ammennettu sarjakuvataiteesta ja satukuvituksesta. Kuvien perustana on taiteilijoiden tulkinta slaavilaisesta kansansadusta Tulilintu. Jokainen esine on kohtaus tuosta sadusta, siksi niissä viipyy mysteerin ja seikkailun tunnelmia.

Sini Majuri ja Ella Varvio ovat opiskelleet Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa pääaineenaan keramiikka- ja lasitaide. Ajatus yhteisestä näyttelystä syntyi vuosi sitten kesällä, kun taiteilijat työskentelivät Nuutajärven Lasikylässä.

Näyttely Galleria 4-Kuudessa (Uudenmaankatu 4-6) 2.-28.8.2014.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti