perjantai 23. toukokuuta 2014

Lauantaina on Siivouspäivä

Siivouspäivä on kirpputorien ja kierrättämisen ystävien uusi juhlapäivä. Vuoden siistein festivaali muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa ja shoppailla itselleen päivän parhaat löydöt.
Siivouspäivän idea on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Siivouspäivällä ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen tapahtumaan osallistuja on oman tapahtumansa järjestäjä. Jokainen on myös vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta.
Siivouspäivää vietetään viikon 21 lauantaina, eli toukokuussa viikkoa ennen koulujen päättymistä, ja elokuun viimeisenä lauantaina. Ensimmäistä Siivouspäivää vietettiin lauantaina 12.5.2012, jolloin sadat suomalaiset tulivat kaduille, puistoihin ja pihoille myymään tavaroitaan.
 
Tapahtumia järjestetään myös ainakin seuraavilla paikkakunnilla: Heinola, Sipoo, Espoo, Rauma, Turku, Tampere, Lahti, Kerava, Kouvola, Oulu, Vihti, Loviisa, Järvenpää, Porvoo, Ilomantsi, Riihimäki, Jyväskylä, Vaasa ja Joensuu. Lisäksi ainakin Kaskisissa ja Kristiinankaupungissa on osoitettu myyjille alueita joita saa käyttää.

Lisätiedot: www.siivouspaiva.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti