keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Lasi- ja keräilytapahtuma 2014 puolentoista viikon kuluttua


Lasi- ja keräilytapahtuman 2014 mainoksessa on Oiva Toikan Kiikkuri,
joka myytiin viime tammikuussa Lasipäivän huutokaupasaa.


Lasinkeräilijöiden kesäkausi alkaa perinteisesti kesäkuun ensimmäisenä lauantaina 7.6. Suomen lasimuseon piha-alueella Riihimäellä:


LASI- JA KERÄILYTAPAHTUMA SUOMEN LASIMUSEON PIHA-ALUEELLA 7.6.2014


Suomen lasimuseon ystävät ry järjestää perinteisen vanhojen lasiesineiden ja muiden keräilytavaroiden myyntitapahtuman Suomen lasimuseon piha-alueella Riihimäellä lauantaina 7. kesäkuuta. Tapahtumassa yhdistyksen jäsenet eri puolilta Suomea myyvät pääasiassa lasiesineitä, mutta myös kaikenlaista muuta vanhaa keräilytavaraa.

Paikalla on noin 80 myyntipöytää ja lasimuseon piha-alueella on käynyt keskimäärin 4000 - 5000 asiakasta vuosittain säästä riippuen. Tarjolla on kattava valikoima suomalaisen lasiteollisuuden tuotteita kotimaisen lasinvalmistuksen koko historian ajalta.

Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy klo 10 – 15. Suomen lasimuseo on auki normaaliin tapaan pääsymaksullisena ja toukokuun puolivälistä alkaen siellä on esillä Nuutajärven lasin tuotantoa ja historiaa esittelevä näyttely Nuutajärvi – Päättymätön tarina. Suomen lasimuseon osoite on Tehtaankatu 23, Riihimäki. Lisätiedot: www.suomenlasimuseo.fi


Lasi- ja keräilytapahtumassa SLMY myy julkaisemaansa Suomalaisen lasin vuosikirja 2014 –nimistä tietoteosta. Kirja saadaan painosta suoraan juuri tähän tapahtumaan. 128-sivuisessa nelivärisessä kirjassa on paljon ajankohtaista tietoa tämän hetken suomalaisista lasitaiteilijoista, juttuja keväällä toimintansa lopettaneesta Nuutajärven lasitehtaasta ja artikkeleita vanhoista lasiesineistä: Heidi Blomstedt lasin muotoilijana sekä Gustaf Jungin pulloja Uudestakaupungista. Lisäksi kirjassa on tietoa Suomen lasimuseon ja Suomen lasimuseon ystävät ry:n toiminnasta.

Tapahtuman järjestää talkootyönä Suomen lasimuseon ystävät ry ja sen tuotto käytetään yhdistyksen toimintatarkoituksen mukaisesti lasimuseon toiminnan tukemiseen. Museoiden määrärahat ovat nykyään niukat ja Suomen lasimuseon kannatusyhdistyksenä toimiva Suomen lasimuseon ystävät ry hankkii rahoitusta museon hankintoihin muun muassa järjestämällä vuosittain kaksi yleisötapahtumaa, joiden tuotto käytetään tähän tarkoitukseen. Alkukesän tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2001 alkaen ja tammikuinen Lasipäivä on jo 20-vuotinen perinne.

Yhdistys on perustettu 1985 ja siinä on yli 800 jäsentä.


Valokuvia aikaisempien vuosien Lasi- ja keräilytapahtumista löytyy Lasinkeräilijän Blogista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti