tiistai 21. tammikuuta 2014

Markku Salo täytti 60 vuotta

Muotoilija Markku Salo täytti eilen 60 vuotta. Forssan Lehti julkaisi syntymäpäivähaastattelun jo sunnuntaina 19.1. Johanna Puukan toimittamassa jutussa käydään läpi muotoilijan työhistoriaa Salora Oy:n muotoiluosaston päällikkyydestä ja Nuutajärven lasitehtaan muotoilijan töistä nykyhetken vapaan taiteilijan töihin.

Tällä hetkellä Salo työstää taideteoksia ruostumattomasta teräksestä ja lasista Tampereella rakenteilla olevaan sairaalaan. Ensi kesänä hänellä on teoksia Fiskarsin ruukkikylän Rajapintoja-yhteisnäyttelyssä.Markku Salo Forssan Lehden kuvassa, jonka on ottanut Seppo Pessinen.

Forssan lehden jutussa Markku Salo kertoo, että lasi oli hänelle vieras materiaali, kun siirtyi Saloralta Nuutajärvelle vuonna 1983. ”Jouduin kovaan kouluun eli suunnittelin neljä vuotta tuotantoesineitä enkä saanut läträtä taiteen kanssa. Se oli Kaj Franckin Nuutajärvelle lanseeraama perinne eli taidetta tehdään vasta, kun osataan materiaali. Lasin sarjatuotannossa oppi todella hyvin materiaalin rajat”, sanoo 60-vuotias Salo Johanna Puukan haastattelemana.

 
Jutun voi lukea ostamalla sunnuntain 19.1. Forssan lehden lukuoikeuden netissä 1,60 eurolla: http://www.lehtiluukku.fi/lehti/forssan-lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti