torstai 28. marraskuuta 2013

Uusi hakukone helpottaa keräilijöitä

Nettiin on ilmestynyt uusi hakurobotti, joka auttaa ostokohteita nettikaupoista etsiviä keräilijöitä. Esa Viitala kehitti ensin hakukoneen keräilyrahoja netistä etsiville, koska se aihealue on hänelle itselleen tuttu. Melko pian hän laajensi omat osiot taidelasille ja keramiikalle, postimerkeille sekä kunniamerkeille ja mitaleille.
 
Taidelasiesineitä hakukone etsii lähes kahdenkymmenen kotimaisen nettikaupan sivustoilta sekä huutonetistä ja tori.fi –palvelusta. Onpa mukana myös Saksan Ebay. Haun kohteena olevien liikkeiden nimet on lueteltu hakukoneen etusivulla osoitteessa http://kerailyhaku.eu/
 
Haun tuloksissa näkyy myös huutonetin sulkeutuneita kohteita ja liikkeiden myytyjä esineitä, joista etsijä saa referenssitietoa hinnoista.
 
Jos ei viitsi tai ehdi käydä erikseen jokaisen nettikaupan kuvia katsomassa, niin tämä hakukone helpottaa huomattavasti etsintätyötä. Toisaalta ihan satavarmasti hakukone ei kohteita muutaman testihaun perusteella osaa löytää kaikilta sivustoilta. Ja tietysti hakukoneen toiminta edellyttää, että sekä haun tekijä, että esineen myyjä kirjoittavat esineen tai muotoilijan nimen tai muun hakusanan täysin samalla tavalla. Hyvä lisä tämä joka tapauksessa on, varsinkin jos ei ole tiennyt kaikkien niiden nettikauppojen olemassa olosta, jotka ovat mukana hakujen kohteina. Kannattaa käydä tutustumassa !
 


 
Kuvaruutukappaus: http://kerailyhaku.eu/
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti