torstai 21. marraskuuta 2013

Joulu on kerran vuodessa vaan, paitsi Lasikylässä joka päivä

Nuutajärven Lasikylä virittäytyy jouluun joka päivä joulukuun alusta jouluaattoon. Tänä vuonna kylä tarjoaa päivittäin koettavaa ja nähtävää. 24 luukkua sisältävä adventtikalenteri avataan viikolla 48.

Joulukuun 1. päivänä Nuutajärven jouluvalot syttyvät, lasitaiteilijoiden jouluasetelmat ovat nähtävillä NuGO Shopissa, Kaunein piparkakkutalo -äänestys alkaa, ja Kahvila-ravintola Aallossa on tarjolla joululounas. Siitä käynnistyy joulukavalkadi, jonka aikana lasikylän lasintekijät ja taidekäsityöläiset kutsuvat pajoihinsa milloin tekemään keramiikkaa, milloin takomaan rautaa, puhaltamaan lasia ja valmistamaan koruja. Musiikki aukeaa monesta adventtikalenterin luukusta Lucia-kulkueen, joululaulajaisten tai viulistin voimin. Joulukuun 3. päivänä näyttelijä Ahti Jokinen lukee otteita Väinö Linnan teoksista. Piparipajassa tuoksuvat lasten leipomat piparit, ja joulumyyjäisistä voi hankkia pukinkonttiin lämpimät villasukat tai muuta mieluisaa.
 
Tällaista talviasuista näkymää saa vielä tänä syksynä odottaa Nuutajärven lasikylässä.
24 perättäistä päivää kestävä joulutapahtuma tuo konkreettisella tavalla esiin Nuutajärvellä nykyisin työskentelevien ammattilaisten monipuolisuuden. Suomen vanhimmassa lasikylässä hehkuvat lasiuunien ohella myös keramiikkauuni ja sepän ahjo sekä tuoksuvat taidemaalarin öljyvärit ja surisee tekstiiliosaajan ompelukone. Laajuudesta saa hyvän käsityksen kurkistamalla adventtikalenterin luukkujen taakse, mutta vasta paikan päällä syntyy elämys, joulutunnelma. Mittava adventtikalenteri herättelee kävijöitä huomaamaan, miten monipuolisia osaajia aivan lähiseudulla työskentelee. Ammattilaisten ideat ovat omaperäisiä ja uniikkeja, sekä toteutettu Nuutajärven lasikylässä – lähitaidetta puhtaimmillaan.

Lasikylän adventtikalenteri avautuu viikolla 48 eli ensi viikolla. Verkkoversio julkaistaan osoitteessa www.nuutajarvi.fi, painettuja kalentereita on saatavissa viikon loppupuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti