lauantai 28. syyskuuta 2013

Rojua, rojua

Oletko koskaan miettinyt, kuinka arvokkaita kotona lojuvat rojusi ovat? Rojua, rojua on FOXin keväällä 2014 alkava 12-osainen viihdeohjelma, jossa kolme asiantuntijaa kiertää ympäri Suomea arvioimassa ihmisten tavaroiden arvoa. Yhtäkään esinettä ei ylenkatsota, sillä jokaisella tavaralla on tarinansa ja arvonsa.


Rojua, rojua -viihdeohjelman asiantuntijoina nähdään taide-asiantuntija Pauliina Laitinen-Laiho, design-kauppias Jouko Rekola ja romukauppias Jari Kortesoja. Tämä kolmikko kiertää ympäri Suomea arvioimassa ihmisten tavaroiden arvoa.

Jokaisessa tunnin mittaisessa jaksossa nähdään ja kuullaan erilaisten tavaroiden tarinoita, ja yllättäviä hintoja laidasta laitaan. Arviointitilaisuuksia järjestetään neljällä paikkakunnalla, joilla nähdään mitä yllättävämpiä arviointeja, mutta myös aidosti hämmästyttäviä löytöjä aina romuraudasta taideteoksiin. Asiantuntijamme vierailevat myös paikan päällä kodeissa ja kohteissa, joissa tavaraa on niin paljon,
ettei niitä voi tuoda arviointitilaisuuksiin.

Omia rojujaan kannattaa tulla arvioittamaan seuraaviin kaupunkeihin:

05.-06.10. Kuopio - Kahvila Kaneli
12.-13.10. Helsinki - Kaapelitehdas, D-rappu, kokoustila Käämi
                                  Laatumessujen järjestämien
                                  Antiikki-, taide- ja keräilymessujen yhteydessä.
26.-27.10. Tuuri - Ravintola Onnenkivi
16.-17.11. Vaasa

Ohjelmaan mukaan voi ilmoittautua tuotantoyhtiön sivulta osoitteessa www.kassette.fi/rojuarojua
 Desing-kauppias Jouko Rekolaa kiinnostaa kaikki kodin sisustukseen liittyvät tavarat: erityisesti suomalaisten huippumuotoilijoiden suunnittelemat valaisimet, huonekalut sekä lasiesineet.
- Useimmiten jotkut esineet kotona eivät kerro mitään erityistä omistajalleen, ja ne heitetään pois tajuamatta niiden olevan hyvää ja arvokasta tavaraa, kertoo Jouko.
 

Taideasiantuntija Pauliina Laitinen-Laiho arvioi ohjelmassa katsojien omistamia taideteoksia. Hän kannustaa katsojia tuomaan arvioitavaksi kaikenlaisia teoksia.
- Jokaisella teoksella on tarinansa ja arvonsa. Arvo voi olla esimerkiksi pelkästään sisustuksellinen, kertoo Pauliina.Romukauppias Jari Kortesoja on Suomen Romukauppiaiden Liiton toiminnanjohtaja. Jari etsii romuaarteita, jotka ovat mahdollisimman isoja ja painavia esineitä, aina leikkuupuimurista jätemetalliin.
- Kannattaa katsoa nurkkiinsa. Sieltä voi löytyä painaviakin aarteita. Esimerkiksi kupari ja alumiini ovat tällä hetkellä arvokkaita ja siksi romukauppiaiden mieleen, vinkkaa Jari.
 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti