tiistai 16. heinäkuuta 2013

Vielä muutama kuva BillnäsistäBillnäsin ja Fiskarsin ruukkikylissä on kummassakin hyvät opastaulut.

Tämä uusi Billnäsin tapahtuma järjestettiin Billnäsin ratsastuskeskuksessa, joka löytyy kartasta numeron 3 kohdalta.

Katosta ei ulkopaikoilla tarvittu sateen vuoksi, mutta se antoi suojaa auringon porotukselta. Raaseporissa satoi keskiviikkona, kun kauppiaat rakensivat osastojaan.
 
 
Arttu Brummerin Luumun mattapintainen versio, joka oli paksumpaa ja painavampaa lasia kuin ne yleiset sinisen ja lilan väriset Luumut.
 
Toivo Niskakoski osastollaan.

Kerttu Nurmisen filigraanimaljakko, jossa valkoiset värinauhat on pätkitty paloihin. Palat on saatu aikaan Nurmisen ja verstakon kehittämällä tekniikalla rautalangan avulla.

Niskakosken osastolla oli myös tämä Nuutajärven vanhempi filigraanimaljakko. Tämä on valmistettu 1800-luvun puolivälissä, joka oli Nuutajärven lasitehtaan ensimmäinen huippukausi.


Fifty-Sixty Style on yksi niitä kauppiaita, joka myi aikaisemmin Fiskarsin torilla, mutta oli nyt siirtynyt Billnäsin ratsastusmaneesiin.

Samalla osastolla olivat nämäkin taidelasiesineet.
 
Nuutajärvellä valmistettua värilasia Fifty-Sixtyn osastolla.

Ars Julikan pöydällä klassikoita.

Maneesin takaovi, jos katsotaan parkkipaikan tulosuunnasta, oli iso liukuovi, mutta kun etukulmassa oli vain tavallinen ovi, niin läpivedosta ei tullut riittävää. Neljä päivää paistanut aurinko ja ihmispaljous nostivat sisälämpötilan liian korkeaksi. Ensi kesäksi on kuulemma tulossa parannus maneesin ilmanvaihtoon.

Sunnuntaina sulkemisaikaan oli jo näin hiljaista. Maneesin etuovi näkyy taustalla rakennuksen kulmassa.

Parkkipaikan ohjaus toimi hyvin, kun asialla olivat samat henkilöt, jotka ovat takavuosina hoitaneet Billnäsin ruukin tapahtuman paikoituksen. Kuivana savimaa vähän pölisi, mutta millainen tuo maapohja on sitten, jos tapahtuman ajaksi osuu sadejakso ?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti