maanantai 29. heinäkuuta 2013

Vanhan tavaran myyntitapahtumia kesällä

Näin kesällä on eri puolella Suomea monenlaisia vanhan tavaran myyntitapahtumia, pieniä ja suuria. Ulkona järjestettävät tapahtuvat keräävät hyvällä säällä helposti ison yleisön pieneenkin tapahtumaan. Varsinkin jos on jotain muutakin ohjelmaa tarjolla. Tällaisilla hyvän mielen markkinoilla on usein musiikkiesityksiä ja syötävää tarjolla: grillimakkaraa, lettuja ja kahvilatuotteita.

Forssassa järjestetään kesäaikaan torstaisin iltatori vanhan tehdasmiljöön keskellä. Paikkaa kutsutaan Kehräämän toriksi, joka on eri paikassa kuin varsinainen kauppatori.  Viime torstaina teemana olivat vanhat tavarat. Vaikka lähellä ovat toimineet Nuutajärven ja Humppilan lasitehtaat, niin vanhoja lasiesineitä oli tarjolla aika vähän. Ilmeisesti takavuosina tällaisella tekstiiliteollisuuspaikkakunnalla oli palkkataso sen verran alhainen, ettei forssalaiskoteihin paljon hankittu taide- tai koristelasia.

 
Kaikki Forssan kehräämöalueen rakennukset on kunnostettu uusiokäyttöön. Taustalla näkyvissä rakennuksissa on mm. Hämeen ammattikorkeakoulun tiloja.


Paikalle oli tuotu myös hyväkuntoisia vanhoja autoja. Forssan ravirata Pilvenmäellä järjestetään alan harrastajien kesän päätapahtuma Pick-Nick ensi sunnuntaina 4.8. Tuon tapahtuman kotisivut ovat osoitteessa http://pick-nick.com. Sen tapahtuman yhteydessä järjestetään rompetori, mistä löytyy myös lasiesineitä.
 
Punainen avo-Skoda 1960-luvun alusta on upea.
 

Teollisen Forssan perustajan, A.W.Wahrenin, muistomerkki on miljöössä, jonne hän perusti puuvillakehräämön vuonna 1847.

Piippua on madallettu alkuperäisestä ja nykyään se on vain koriste. Taustalla vasemmalla olevassa vanhassa makasiinissa toimii Forssan museo ja takana oikealla on kirjasto vanhassa karhekehräämössä.Nanny Stillin Harlekiini-sarjan mehulaseja 4 kappaletta, hinta 180 euroa.

Tällä pöydällä oli Forssan Kehräämön iltatorin runsain lasiesinevalikoima.

Forssalainen osto- ja myyntiliike Vanhat Roinat järjesti heinäkuun viimeisenä sunnuntaina perinteiset Wanhat ajan lelumarkkinat Forssan työväentalossa. Liikkeen blogisivuilta voi katsoa miten pitkässä jonossa ihmiset odottivat lelumarkkinoiden avautumista: http://vanhatroinat.blogspot.fi/

Tässä nähdyt kuvat on otettu ennen iltatorin varsinaista avautumisaikaa, joka on klo 17. Siksi kuvissa ei ole vielä paljon yleisöä paikalla, mutta niinhän se on, että nopeat syövät hitaat ;-)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti