keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Heinäkuu on kesätapahtumien parasta aikaa

Ohessa on kuvia viime lauantailta Somerniemen kesätorilta, missä oli nyt paikalla noin 300 myyjää. Kauppiaathan tulevat sinne missä on ostajia ja ostajat sinne missä hyviä myyjiä eli positiivinen kierre palvelee kaikkia.

Tämän viikon ykköstapahtumahan on Raaseporin kolmen tapahtuman kokonaisuus, mutta paljon muutakin on tarjolla. Esimerkiksi perinteinen Kangasalan rompetori eli Restaurantapäivät ovat näkemisen arvoinen tapahtuma. Tämä, kuten monet muutkin Rompetorin nimellä kulkevat tapahtumat, on saanut alkunsa vanhojen autojen, moottoripyörien, mopojen ja muiden moottorien osien myyntitapahtumasta. Nykyään niissä kuitenkin myydään ihan kaikkea maan ja taivaan välillä, joten ihmeteltävää riittää kaikille. Myös vanhoja lasiesineitä löytää näistä tapahtumista. Restauranta-tapahtuman lisätiedot: http://www.rompetori.info/tapahtumat.php?action=getone&id=1001323

Kannattaakin tutustua www.rompetori.info –nettisivuston tapahtumakalenteriin. Sieltä käy ilmi, että tälläkin viikolla on useita mielenkiintoisia tapahtumia eri puolilla Suomea.
Nämä kuvat on otettu jo aamukahdeksalta Somerniemn kesätorilta, jolloin osa kauppiasta vasta nosteli tavaroita ja asiakkaita oli vielä niukasti.

Kaikenlaista kodin käyttö- ja koriste-esineitä löytyy pöydiltä.


Tässä on helppo tapa laittaa lasi- ja posliiniesineet esille.

Etualalla on kolme eri kokoa Tapio Wirkkalan muotoilemasta ja Iittalan lasitehtaan valmistamasta Aslak-tuhkakupista.


Myyjiä oli tullut niin paljon Somerniemelle, että viereisen sahan piha-aluekin oli otettu torikaupan läyttöön.

Jonkun mielestä vahat puiset lapiot on kivasti tuunattu kelloiksi, mutta jonkun toisen mielestä ne ja niiden historialliset arvot on pilattu moisella askartelulla. Kauneus on katsojan silmissä.

Tässäkin kuvassa näkee myyntiartikkelien suuren kirjon, kun klikkaa kuvan suuremmaksi.


Vanha grammari, vanhoja työkaluja, koriste-esineitä, kirjoja ja kädestä roikkuu vanha öljylamppu.

Näissä Arabian astioissa on vähän harvinaisempi koristekuviointi.
 
Tällä pöydällä on runsaasti vanhoja taidelasiesineitä.

Ulla-Maija Vikman Puisto-sarjan maljakoita, Tapio Wirkkalan esineitä, Tamara Aladinin Kielo, Kumelan sarvituoppeja ja vasemmalla Timo Sarpanevan Marcel-maljakosta näkyy vähän reunaa.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti