perjantai 12. heinäkuuta 2013

Billnäsin antiikkipäivät jatkuvat Raaseporissa


Billnäsin perinne- ja antiikkipäivät on uusi tapahtuma, mutta kuitenkin se tavallaan jatkaa viereisen ruukin tehdassaleissa aina viime vuoteen asti järjestettyjä myyntitapahtumia. Nyt tapahtuman pääpaikkana on joen pohjoisrannalla olevan Billnäsin ratsastuskeskuksen maneesi ja sitä ympäröivät piha-alueet. Tapahtuman nettisivuilta löytyy kartta ja osoitetiedot: http://www.billnasantiikkipaivat.fi/

Billnäsin ratsastuskeskuksen maneesi on taustalla näkyvä punainen puurakennus. Sinne on 2 sisäänkäyntiä, joista toinen näkyy rakennuksen etukulmassa. Suurin osa lasi- ja keramiikkaesineiden myyjistä on sisätiloissa.

Turkulaisen Old Artin osastolla on totuttuun tapaan kuvataidetta, taidekeramiikkaa ja taidelasia.

Billnäsin maneesissa on avaraa, kun sitä ei ole ahdettu liian täyteen. Varmaan lauantaina käytävät täyttyvät ihmisistä, sehän on yleensä ollut Raaseporin antiikkitapahtumissa se vilkkain päivä.

Suomalaiset muotoilijat ovat käyttäneet upeita värejä jo pitkään.


Turkulaisen Mistraalin osastolla on hyvä valikoima lasiesineitä.


Toivo Niskakosken osastolla on erittäin laadukas taidekeramiikan ja taidelasin valikoima.

Lasinkeräilijätkin usein ihailevat myös keramiikkaesineitä. Näissä esineissä on vielä mukana iso annos Suomen historiaa. Autonomian ajaltahan nuo Arabian valmistamat esineet ovat peräisin.

Laadukkaita lasiesineitä on myös ulkona olevilla myyntiosastoilla.

Kun kiertää erilaisissa vanhojen tavaroiden myyntitapahtumissa useita vuosia, niin sitä alkaa kiinnostua myös ihan muista tavaroista, kuin mitä varsinaisesti etsii. Niinpä lasiesineiden lisäksi kaikenlaiset muutkin menneeseen aikaan liittyvät esineet alkavat tuntua ihan potentiaalisilta hankinnoilta. Kun kuuntelee myyntitapahtumissa muiden ihmisten juttuja, niin aika moni hankkii omiin lapsuus- ja nuoruusmuistoihinsa liittyviä esineitä.


Ylen tv-uutisisten klo 20:30 lähetyksessä oli tänään 12.7. juttu Fiskarsin antiikkipäivistä ja siinä kerrottiin, että vanhojen tavaroiden myyntitapahtumissa on viime vuosina alkanut tapahtua kävijäkunnassa selvää nuorentumista. Nuoria asiakkaita näihin tapahtumiin vetää lisääntynyt vintage- ja retroharrastus. Harrastus leviää median ja varsinkin sosiaalisen median avulla. Kun on kysyntää, niin kyllähän joku aina pyrkii täyttämään tällaisen markkinaraon. Niinpä myös Billnäsin antiikkipäiviltä löytyy tarjontaa tähän tarpeeseen: vaatteita, kenkiä, laukkuja, asusteita, koruja, jne. Nuorten naisten kasvaneen osuuden markkinavieraiden joukossa huomasi selvästi sekä Billnäsissä että Fiskarsissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti