lauantai 27. heinäkuuta 2013

Antiikkimarkkinat Jokelan tiilitehtaalla

Jokelan tiilitehdasperinne ry järjesti yksipäiväiset antiikkimarkkinat historiallisessa Jokelan tiilitehtaan miljöössä lauantaina 27.7. Näitä markkinoita on järjestetty jo vuosia, mutta viime vuonna perinne katkesi, mutta onneksi vain vuodeksi. Viime vuonna Jokelan antiikkimarkkinat oli eri paikassa ja toisen järjestäjän hankkeena. Nyt oli palattu vanhan tiilitehtaan viereen ja myyjiä oli paikalla runsaasti, mutta enemmänkin olisi alueelle mahtunut. Yleisöäkin oli helteisenä kesälauantaina melko mukavasti paikalla. Lasiesineitä oli laaja valikoima ja laadukkaitakin esineitä oli tarjolla.Nurmijärveläisen Tmi Patinan pöydällä oli mm. nämä Riihimäen lasin valmistamat esineet.

Tämä Arttu Brummerin suunnittelema malja löytyy Riihimäen lasin uutuustuotteiden luettelosta vuodelta 1941.


Patinan osastolla olivat nämäkin esineet.


Nykyisestä markkinatilanteesta kertoo se, että samat esineet näkee nykyään monessa eri tapahtumassa. Fiskarsissa ja Billnäsissäkin oli joillain kauppiailla mukana samoja esineitä kuin vuosi sitten vastaavissa tapahtumissa. Tämäkin esinepari on kiertänyt jo paljon.Tällä pöydällä oli mm. Humppilan Helanderin maljakko, Gunnel Nymanin maljakko ja Laila Zinkin keramiikkataulu.

Ari´s Designen myyntiosastoa.
 
 


Suomen lasimuseon ystävät ry:n kantavia voimia pitkältä ajalta edustava Risto Aalto tutustumassa Ars Julikan valikoimaan.


Nämä  esineet olivat Wanhan Tammitorin pöydällä.
Helena Tynellin Onnenlehdet auringonpaisteessa.

Antiikki Maini & Velin osastoa.

Nuoria naisia näkee nykyään entistä useammin vanhojen tavaroiden myyntitapahtumissa asiakkaina.


Niskakoskien osastolla jälleen huippudesign´ia.

Tässä on neljä Arttu Brummerin suunnittelemaa esinettä.

Laatuesineet vetävät puoleensa.

 
 

Tällä osastolla oli useita Italian Muranossa valmistettuja laseja. Perinteiseen suomalaiseen makuun ehkä vähän liian koreita, mutta todennäköisesti kasvavan ostajasegmentin, eli nuorten naisten, kiinnostuksen kohde.


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti