keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Pienet antiikkiliikkeet ahdingossa

Pietarsaarelainen antiikkikauppias Ulla Lehtinen tunnetaan koko maassa, koska hän toimi usean vuoden ajan asiantuntijana Yle TV1:n Antiikkia, antiikkia –ohjelmassa. Hän lopettaa tänä vuonna liikkeensä ja jää eläkkeelle. Yhtenä syynä on se, että kehitys on ajanut pienet antiikkiliikkeet väliinputoajan asemaan. Ari Vihannan toimittamassa Yle Pohjanmaan maakuntauutisten jutussa 29.5. kerrotaan, että Lehtinen huutokauppaa liikkeensä tavaroita kuluvan kesän aikana.


Antiikkikauppias Ulla Lehtinen liikkeessään. Kuvaruutukaappaus: areena.yle.fi
 
Jutussa kerrotaan, että Ulla Lehtisen 30-vuotisen kauppiasuran aikana ala on kokenut suuren murroksen. ”Netti, kirpputorit ja laatuhuutokaupat ovat vielä hyvin mukana”, sanoo Lehtinen uutisjutussa. Pienen antiikkiliikkeen toiminta ei ole enää kannattavaa. Lehtinen on aikaisemmin myynyt paljon talonpoikaisantiikkia, mutta tällä hetkellä se ei myy. Nuori polvi etsii vanhan tavaran liikkeistä 1950-luvun vintagea ja 1970-luvun retroa.

Jutussa Lehtinen kertoo kuinka häntä harmittaa, että nykyisen sisustustrendin vuoksi talonpoikaisantiikkihuonekaluja pilataan maalaamalla alkuperäiset värit peittoon valkoisella tai mustalla maalilla.

Yle Pohjanmaan 29.5. uutislähetys löytyy Yle Areenasta: http://areena.yle.fi/tv/1930593
Antiikkijuttu alkaa 6 minuuttia ohjelman alusta. Lähetys on katsottavissa Areenasta 28.6. asti.

1 kommentti:

  1. Pienten pitää elää ajan hengen mukaisesti!

    VastaaPoista