lauantai 13. huhtikuuta 2013

YLE: Suomalaiset designlasiklassikot myydään ulkomaille

Ylen tv-uutisissa oli juttu tiistaina 9.4.2013 klo 18 lähetyksessä, jossa sanottiin, että 75 prosenttia täällä myytävistä designlasiesineistä myydään ulkomaille. Yle Turun Minna Rosvallin toimittamassa jutussa ei käynyt ilmi mihin tuo luku perustui; oliko se yksittäisen kaupan myynnistä laskettu vai oliko se arvio alan koko maan myynnin volyymistä ?  

Jutussa haastateltiin turkulaista design-kauppias Pertti Männistöä hänen Festart Design –liikkeessään. Männistö on huolestunut suomalaisen kulttuuriperinnön katoamisesta rajojen ulkopuolelle. Kuvassa hän esittelee Tapio Wirkkalan jäkälämaljaa, jonka hän on myynyt Pariisiin. Lisäksi hän kertoo myyneensä Timo Sarpanevan mustan Lansetin Sveitsiin ja Wirkkalan 1940-luvulla tehdyn Kantarellin Australiaan.

Jutun mukaan kolme neljästä esineestä menee ulkomaille. Aikaisemmin designlasiesineet olivat usein suomalaisten yritysten antamia lahjaesineitä, mutta nykyään ostajina ovat enää vain keräilijät.
 

Jutun voi katsoa YLE Areenasta 8.5. asti: http://areena.yle.fi/tv/1852079
Kyseinen juttu on uutislähetyksen kulttuuriosassa, noin 18 minuuttia lähetyksen alusta.

Kuvaruutukaappaus: www.yle.fi

3 kommenttia:

  1. Pitääpä käydä kurkkimassa ohjelma.

    VastaaPoista
  2. Kun hinnat nousevat, suomalaisten kiinnostus hiipuu...

    VastaaPoista
  3. "Yle Turun Minna Rosvallin toimittamassa jutussa ei käynyt ilmi mihin tuo luku perustui; oliko se yksittäisen kaupan myynnistä laskettu vai oliko se arvio alan koko maan myynnin volyymistä ?" Kun luet oman juttusi loppuun havaitset varmaan että kyse on juuri ohjelmassa olevan liikkeen myynneistä.

    VastaaPoista