maanantai 4. maaliskuuta 2013

Nuutajärvi 220 vuotta - Lasikylän rakennuksille historiataulut

 
Nuutajärven keskeisten rakennusten yhteyteen pystytetään taulut, jotka kertovat Suomen vanhimman lasikylän tarinaa. Kymmenen erilaista opastaulua vievät niin tehtaanjohtajan asumuksen vierelle kuin kylän yhteisleipomon tunnelmia aistimaan. Osa kulttuurihistoriallisesti arvokkaista rakennuksista on alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan, osa elää tämän päivän lasintekijöiden tarpeiden mukaan.

Taulut on asennettu pysyvästi paikoilleen rakennusten yhteyteen ulkotiloihin. Taulujen tekstit ovat sekä suomeksi että englanniksi. Jokaisessa on historiallinen kuva rakennuksesta.

Historiataulut kunnioittavat tänä vuonna 220-vuotisjuhlaansa viettävää Suomen vanhinta lasikylää. Sen keskeinen rakennuskanta on maamme oloissa poikkeuksellisen yhtenäinen, ja kertoo sekä 1850-luvun arkkitehtuurivirtauksista että tehtaanomistajan vahvasta tavoitteesta uudistaa ja kansainvälistää Nuutajärven lasitehdas. Museovirasto on luokitellut Nuutajärven lasikylän valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Historiataulut ovat syntyneet Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGOn aloitteesta. Niiden toteuttamista ovat tukeneet Urjalan Säästöpankin Kulttuurisäätiö ry ja Fiskars-konserni.

Historiataulujen julkistamistilaisuus on tiistaina 5.3.2013
Lähde: Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO, Nuutajärven lasikylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti