keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Vapaudenpatsas-maljakon jalustan logo



Tässä blogissa on ollut juttua maljakosta, jonka kylkeen on hiottu Vaasan torilla olevan Vapaudenpatsaan kuva. Nyt saatiin kuva yhdestä maljakosta, jonka jalkaosaan on etsattu oheinen kuva.



Etsauksen kuvassa on rakennus, jonka kulmissa näyttäisi olevan tornit ja rakennuksen alapuolella ovat kirjaimet CJH. Rakennus ja kirjaimet ovat kuusikulmaisen kehyksen sisällä. Pienen pähkäilyn ja kuvien selaamisen jälkeen, oheisten kuvien avulla kuvion tarkoitus selvisi.

Netissä olevien Vapaudenpatsaan kuvien joukosta löytyi tämä, jossa taustalla olevan rakennuksen päällä näkyy teksti C. J. Hartman. Tällä nimellä googlaamalla löytyi perinteikäs vaasalainen perheyritys.

Kyseisen firman nettisivuilta löytyy kuva, joka esittää yrityksen pääkonttoria ja siis sitä rakennusta, joka on maljakon jalustaan etsatussa kuvassa.

Vapaudenpatsasta Vaasaan ajaneen patsastoimikunnan puheenjohtajana oli vuosina 1930 - 1935 C.J. Hartman Oy:n silloinen johtaja, konsuli Erik Hartman.

Tällä hetkellä ei tiedetä onko tämä logo etsattuna vain yhden tiedossa olevan Vapaudenpatsas-maljakon jalkaosaan vai onko muissakin sama logo. Tiedossa ei ole myöskään se, onko Hartman Oy antanut näitä maljakoita liikelahjoina vain mikä on logon tarkoitus jalustassa ?


Aikaisemmat blogijutut tästä aiheesta:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti