torstai 1. marraskuuta 2012

Susanne Koskimäen näyttely Suomen lasimuseossa 2.11.-30.12.2012


Riihimäellä järjestetään 1.11. - 10.11.2012 viides kansallinen Meksikon kulttuuriviikko. Kulttuuriviikon teemana on Oaxacan maakunta.

Viidennen Suomessa järjestetyn Meksikon kulttuuriviikon keskeisenä aiheena on kaksi lasinäyttelyä Suomen lasimuseossa: Toinen näyttely on kansainvälisesti tunnetun meksikolaisen lasitaiteilijan Ana Thielin lasiveistosnäyttely Estratos del Ser - Olemisen kerroksellisuus ja toinen suomalaisen Susanne Koskimäen näyttely Miniaturas mexicanas de vidrio - Pienoismaailma - Lasihelmifiguureita. Hänen teoksensa syntyivät Suomen taiteilijaresidenssissä Oaxacassa. Molemmat näyttelyt ovat avoinna 30.12.2012 saakka.


Susanne Koskimäki: Meksikaanivaltausta
Kuva: Susanne Koskimäki / www.suomenlasimuseo.fi
 
Susanne Koskimäki valmistui vuonna 2000 Taideteollisen korkeakoulun lasi- ja keramiikan osastolta.

Helmivalmistukseen Koskimäki on perehtynyt vasta viimeisten kahden vuoden aikana. Näyttelyn teokset syntyivät Meksikossa Oaxacan maakunnassa vietetyn residenssijakson inspiroimana. "Lähdin tutkimaan uutta mannerta lähinnä siksi, että halusin saada ideoita ja ajatuksia. Löysin onneksi jo ennen matkaa paikalliset pajat, missä voin sekä puhaltaa lasia, että valmistaa lasihelmiä. Tein siellä paljon uusia töitä, eikä aiheiden löytymistä tarvinnut paljon miettiä. Kaikki oli niin värikästä ja erilaista, että ihan tavallisetkin asiat tuntuivat mahtavilta ja erikoisilta. Harvoin Helsingin denaturoituneet kesämiehet ja puistokemistit herättävät halua lasiin ikuistamiseen, mutta esimerkiksi vuoristokyläretkellä bongaamani, tunti tunnilta lisääntyvä, täysivalkoisissa perinnevetimissä ja olkihatuissa kadunreunalle nukkumaan kerääntynyt miesjoukko kyllä niin teki. Pitihän ne ikuistaa. Varsinkin kun he kaikki tulivat ennen nukkumapaikalle kerääntymistä vastaan säkkipimeällä pikkutiellä, ilman valoa tai heijastimia, aasin kanssa tai ilman, machetet olalla ja yleensä polttopuukasa mukana."

  

Kulttuuriviikon ohjelman päätteeksi lasitaiteilija Susanne Koskimäki kertoo lauantaina 10.11.2012 klo 15:00 Suomen lasimuseossa matkakokemuksistaan Meksikossa. (Sinkun matkakertomuksia Oaxacasta)

Kuva: Susanne Koskimäki / www.suomenlasimuseo.fi

Susanne Koskimäki: Kardinaali
Kuva: Susanne Koskimäki / www.suomenlasimuseo.fi

Susanne Koskimäki: Redelosmuertos
Kuva: Susanne Koskimäki / www.suomenlasimuseo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti