maanantai 19. marraskuuta 2012

Hämeenlinnan antiikki- ja keräilymarkkinat 24. - 25.11.2012


Keräilijät, kauppiaat ja keräilyalan yhdistykset kokoontuvat marraskuun viimeisenä viikonloppuna nyt kolmatta kertaa Hämeenlinnaan Hämeenkaaren urheilutalolle alan valtakunnalliseen myynti- ja näyttelytapahtumaan.

Tapahtumaan on ilmoittautunut 55 näytteilleasettajaa. Mukana on alan kauppiaita myyntivalikoimiensa kanssa, keräilijöitä myymässä oman keräilynsä liikoja ja alan yhdistyksiä arvioimassa keräilykohteita ja neuvomassa markkinavieraita. Vastaaviin antiikkimessutapahtumiin verrattuna nyt on mukana enemmän yksityisiä myyjiä ja alan yhdistyksiä ja vähemmän ammattilaisia.

Myynnissä on entiseen tapaan salin täydeltä monipuolisesti erilaista vanhaa ja nostalgista tavaraa, esim. antiikkiesineitä, lasia, astioita, keramiikkaa, hopeaa, koruja, kelloja, rahoja, postimerkkejä, postikortteja, militariaa, keräilyleluja, vanhoja tekstiilejä, yms.

Keräilyalan yhdistykset tarjoavat osastoillaan neuvontaa ja arviointia esim. rahoista ja mitaleista, postimerkeistä ja postikorteista, exlibriksistä sekä vanhoista aseista ja muusta keräilymilitariasta. Veikko Ahoniemi Suomen Kellomuseosta Espoosta on lauantaina 24.11. kertomassa markkinavieraiden mukanaan tuomista vanhoista kelloista. Hämeenlinnan Postimerkkikerho ry:n osastolla on näyttely vanhoista Hämeenlinna- ja nyt erityisesti Aulanko-aiheisista postikorteista.

Mestarientisöijät ry:n osastolla saa neuvontaa vanhojen huonekalujen entistämisestä ja pintakäsittelystä ja osastolla on aiheeseen liittyviä työnäytöksiä molempina päivänä. Hilkka´s Marketing Oy:n osastolla saa neuvontaa erilaisten jalo- yms. metalliesineiden puhdistuksesta ja hoidosta myös työnäytösten avulla. Näiltä osastoilta voi myös hankkia asiaan liittyviä aineita ja välineitä.

Tapahtuma järjestetään siis Hämeenkaaren urheilutalossa osoitteessa Hämeensaarentie 3 ja se on avoinna yleisölle molempina markkinapäivinä klo 10 - 16. Pääsylippu tapahtumaan maksaa aikuisilta 7€ ja perhelipun saa 14€:lla. Perhelipulla pääsee sisään saman perheen kaksi aikuista ja kaikki perheen alle 18-vuotiaat lapset. Alle 15-vuotiaat pääsevät maksutta sisään aikuisen seurassa.

Molempina markkinapäivinä klo 14 - 16 välillä pääsee sisään alennetulla hinnalla, silloin aikuiset maksavat 5€ ja perheet 10€.Cafe Pannun pitämästä markkinakahviosta saa myös lounasta molempina tapahtumapäivinä. Hämeenkaaren pihalla ja viereisellä Hämeensaaren parkkialueella on runsaasti maksutonta paikoitustilaa markkinavieraiden autoille.

Tapahtuman www-sivut sijaitsevat osoitteessa: http://www.laatumessut.com/hameenlinna1112.htm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti