keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Turun VPK-talon antiikkimessut


Antemar-Trading järjesti viime viikonloppuna perinteiset syksyn antiikki- ja keräilymessut. Ohessa on kuvia tapahtumasta.

Messupaikkana toimi tämä kaunis uusrenessanssityylinen rakennus eli VPK:n talo aivan Turun keskustassa. Talo on Karl Viktor Reiniuksen suunnittelema ja se on valmistunut 1892.


Talo on myös sisältä näkemisen arvoinen. Tässä kuvassa näkyvät kaksi ylintä kerrosta. Yleisön määrää on vaikea arvioida koska se on levittäytynyt kolmeen kerrokseen ja näissä kahdessa ylimmässä kerroksessa on sivuhuoneita, jollaisessa myös suosittu kahvila sijaitsi.

Messujen paras ikkunalauta oli Wanhan tammitorin osastolla.

Ikkunalaudalla ollut Stadion-malja oli periaatteessa kirkas, mutta siinä oli aavistuksen hunajankeltainen sävy.


Tässä toinen ikkunalauta samalla seinällä. Kauppias kertoi olevansa alan harrastaja.

Topiquen pöydät ovat aina katsomisen arvoisia. Esimerkiksi Nanny Stillin melonia ei ole kovin usein tarjolla.
 

Monta pientä aurinkoa kolmannessa kerroksessa.


Myös Ajanviemää Jyväskylästä oli lähtenyt Turkuun

Ajanpatinaa oli saanut hyvän paikan eli heillä oli oma pieni huone aivan kahvion naapurissa. Tässä yksityiskohta heidän osastoltaan.


Eräs mielenkiintoisimmista esineistä messuilla oli tämä Ruotsissa valmistettu ja kauniisti koristeltu malja. Näitä maljoja on tehty 500 kpl:en numeroitu sarja Evert Tauben muistoksi ilmeisesti vuonna 1990, jolloin tuli kuluneeksi 100 vuotta tämän ruotsalaisen proosakirjailijan, runoilijan, trubaduurin ja säveltäjän syntymästä.


Turussa on myös hyviä alan liikkeitä, joiden tarjonta piti myös tarkistaa. Kierros kannattaa aloittaa Uudenmaankadulta, jonka varrella sijaitsevat esimerkiksi Festart, Kiertokaluste ja K.J.Simolin. Kiertokalusteen nimestä huolimatta siellä on huonekalujen lisäksi laaja valikoima lasiesineitä. Niitä löytyy sekä liikkeen näyteikkunoista että kellarikerroksen vitriineistä. Tässä esimerkkinä vitriini jossa on Toikan ja Sarpanevan tuotantoa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti