perjantai 7. syyskuuta 2012

Salo & Paikkari – lasi ja keramiikka taiteessa


Viime vuotiseen tapaan uutta taidelasia esitellään Helsingin messukeskuksessa Salonki-tapahtuman kanssa samaan aikaan järjestettävässä nykytaiteen ArtHelsinki –tapahtumassa. Samalla pääsylipulla pääsee molempiin tapahtumiin ja myös Habitare -messuille.


Salo & Paikkari –messuosastolla kohtaavat kaksi taiteilijaa ja kaksi materiaalia: lasi ja keramiikka. Molemmat ovat materiaaleja, joita on totuttu pitämään erityisesti käyttöesineiden raaka-aineina. Molemmat ovat myös materiaaleja, joiden taiteellista ilmaisukykyä sekä lasitaiteilija Markku Salo että kuvanveistäjä Pekka Paikkari ovat tutkineet ja laajentaneet 1980-luvulta lähtien.

ArtHelsinki -messuilla on ensimmäistä kertaa esillä Markku Salon lasia ja kiveä yhdistävä Oceanis- uniikkiteosten sarja ja Pekka Paikkarin kuuden kappaleen Abacus-ruukkuveistossarja.

Pekka Paikkari (s. 1960) on Arabian Taideosasto ry:n jäsen ja työskennellyt Arabian tehtaalla vuodesta 1983. Kuvanveistäjänä häntä kiinnostaa työskentely erityisesti julkisten rakennusprojektien parissa. Viime vuonna Turkuun valmistui Iglu, joka oli osa Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkitapahtumaa. Paikkari on palkittu mm. Espanjassa International Manises Ceramic Biennalessa sekä Italiassa Faenzassa International Biennal of Ceramics`ssa.

Markku Salo (s. 1954) on työskennellyt Nuutajärven lasikylässä vuodesta 1983 sekä lasitaiteilijana että muotoilijana. Salo on tunnettu lasin rajoja rikkovana taiteilijana, joka käyttää ja kehittää jatkuvasti uusia lasitekniikoita taiteellisen ilmaisun mahdollistamiseksi. Salo on palkittu mm. Georg Jensen Prizellä ja Valtion taideteollisuuspalkinnolla. Hänen teoksiaan on useiden koti- ja ulkomaisten museoiden kokoelmissa.Markku Salo: OSEANIS 2012
Lasi ja kivi 17 x 14 x 4 cm

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti